Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viņķele: No 10.jūnija varētu tikt atļauta vairāk nekā divu cilvēku atrašanās pie viena galdiņa āra terasēs

No 10.jūnija varētu tikt veiktas izmaiņas sabiedriskās ēdināšanas darbības regulējumā, nosakot, ka āra terasēs pie viena galdiņa drīkst atrasties vairāk nekā divi cilvēki, taču joprojām ievērojot divu metru distanci starp galdiem, ceturtdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Tomēr iekštelpās Veselības ministrijas ieteikums joprojām būs saglabāt jau esošo četru kvadrātmetru uz cilvēku regulējumu. "Par to detalizētāk tomēr runāsim pēc tam, kad Ministru kabinets būs pieņēmis lēmumu," sacīja Viņķele.

"Vairāki atvieglojumi šobrīd ir diskusijās ar nozaru ministrijām, nozari un industriju," sacīja ministre un uzsvēra, ka šobrīd atturēsies konkretizēt lietas, par kurām diskusijas notiek.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija maija vidū aģentūrai LETA pavēstīja, ka vismaz līdz ārkārtējās situācijas beigām būs jāsaglabā ieviestie ierobežojumi ēdināšanas jomā, proti, gan ārā, gan iekštelpās klientiem jāietur divu metru distance, pieļaujot maksimums divus cilvēkus pie viena galdiņa.

Atkarībā no epidemioloģiskās situācijas ministrija vērtēs, vai šīs prasības mīkstināt.

Tikmēr Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis iepriekš norādīja, ka ēdināšanas nozarē būtu iespējams variēt ar stikla vai plastmasas sienām starp galdiņiem, kamēr apkalpojošais personāls varētu izmantot sejas vairogus.

Top komentāri

Atnāk ģimene 2 lielie, 3 bērni
A
Neraugoties uz to, ka viņi ikdienā dzīvo cieši kopā, āra kāfejnīcā viņus izsēdina katru pie sava galdiņa. Pie viena māte ar vienu bērnu, pie otra - divi bērni, pie trešā - tētis, kam pēc tam iepretī apsēžas sveša tante.
Krējums Saldais
K
"Viņķele: No 10.jūnija varētu tikt atļauta vairāk nekā divu cilvēku atrašanās pie viena galdiņa āra terasēs...". . . . . Manuprāt tipisks klīniska idiotisma parsugs - veikalos visu laiku redzu ne nazāk par 3 cilvēkiem pie viena stenda, par sabiedrisko nemaz nerunājot. Darbā arī vienā telpā mēdz būt vairāki desmiti pilnīgi svešu cilvēku...
trusis nejaukais
t
atljaaveeji atradushies :))) njirgas naak, tikushi pie teikshanas tagad izkomandees ko cik un kur driikstees. ejiet tak bekot!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē