Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zakatistovs: Ja koalīcijas partneri prasīs, varētu apsvērt Rebenoka nevirzīšanu uz Latvenergo padomi

Ja koalīcijas partneri prasīs, tad varētu apsvērt ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomnieka Pāvela Rebenoka nevirzīšanu uz a/s Latvenergo padomi, šodien žurnālistiem norādīja KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Tā viņš cita starpā atbildēja uz jautājumu par tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) aicinājumu Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) no amata atbrīvot ekonomikas ministru Ralfu Nemiro (KPV LV). Reizē Zakatistovs vērsa uzmanību, ka Latvenergo padomes amata vietu ieņēmējus izvēlas konkursā, tāpēc arī par kāda konkrēta kandidāta virzīšanu nav runa.

Bordāna publiskajā paziņojumā norādīts, ka Nemiro visus spēkus veltījot sev pietuvinātu, taču nepietiekami kvalificētu un ar apšaubāmu reputāciju apveltītu personu iecelšanai vienā no Latvijas attīstībai stratēģiski svarīgākajiem uzņēmumiem - Latvenergo. KPV LV frakcijas vadītājs norādīja, ka šāds skatījums ir vienpusēji pasniegta informācija.

Komentējot pārmetumus par Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Ērika Eglīša atbrīvošanu no amata, Zakatistovs pauda, ka ir izveidojies pārpratums, jo Bordānam nav pilnas informācijas par situāciju. Kā skaidroja KPV LV politiķis, Eglītis "ir nekompetents valsts sekretārs", jo nolaidības dēļ neesot bijis spējīgs izveidot atbilstošu obligātā iepirkuma komisijas (OIK) pārvaldības un kontroles sistēmu. Pārmetumus par Eglīša darbu izteikusi arī Saeimas OIK parlamentārās izmeklēšanas komisija, pauda politiķis.

Tāpat Eglīša nolaidības dēļ esot bijusi apdraudēta Latvijas dalība starptautiskajā izstādē Expo 2020 un kārtējo reizi varēja tikt zaudēta, uz ko arī norādījis ekonomikas ministrs, skaidroja Zakatistovs. Politiķis cer, ka Bordāns un sabiedrība spēs pieņemt "atbildīgus lēmumus" pēc iepazīšanās ar attiecīgiem pierādījumiem par līdzšinējā valsts sekretāra darbību. 

KPV LV frakcijas vadītājs prognozēja, ka pēc informācijas izvērtēšanas pašreizējā krīze starp koalīcijas partneriem tiks pārvarēta.

Kā ziņots, Bordāns, vērtējot Nemiro lēmumu no amata atbrīvot Eglīti, aicina Kariņu prasīt ministra demisiju.

Iepriekš vēstīts, ka Nemiro trešdien no amata atstādināja Eglīti, taču Eglītis šo atstādināšanu saistīja ar savu nevēlēšanos Latvenergo padomē iecelt ministra padomnieku Rebenoku, tāpēc viņš pēc Nemiro lēmuma iesniedzis atlūgumu. Bordāna preses sekretāra Andra Vitenburga izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, strādājot vienā valdībā, Bordāns nevar piekrist un piesegt šādu neētisku un prettiesisku rīcību.

Jau ziņots, ka Nemiro uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā no amata atstādinājis Eglīti.

Pēc Nemiro teiktā aģentūrai LETA, lēmumu par Eglīša atstādināšanu pieņēmis trešdien, balstoties uz viņa partijas biedres Ievas Krapānes (KPV LV) vadītās Saeimas OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas vēstuli, kurā norādīts uz iespējamiem Eglīša pārkāpumiem OIK staciju uzraudzīšanā. Nemiro piebilda, ka viņš arī vērsies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt, vai Eglīša nepietiekamas OIK uzraudzīšanas rezultātā valstij nav nodarīts kaitējums.

Top komentāri

Vīru gambīts
V
Ja koalīcijas partneri, prasīs Zakatistovs pat pār galvu uzvilks bikses.
Nemiers grib rebes ar Rebenoku
N
Eglītis pretojas. Tad Nemiers taisa kariņu ar Eglīti. Tad Bordāns taisa kariņu ar Nemieru. Bet Kariņš grib mieriņu, tādēļ mierina abus kariņa taisītājus
Astra
A
Vai Nemiro ir no EM patriecis debilo, aprobezoto, slinko Zaigu Liepinu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē