Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bijušais pāvests pedofilijā vaino 60. gadu seksa revolūciju

Bijušais Romas katoļu baznīcas galva Benedikts XVI vēstulē, kas publicēta Vācijā izdotā katoļu laikrakstā Klerusblatt, seksuālu vardarbību pret bērniem redz kā 1960. gadu seksa revolūcijas sekas, vēsta BBC.

Jāatgādina, ka Benedikts XVI 2013. gadā kļuva par pirmo pāvestu 600 gadu laikā, kurš no šī posteņa atkāpies, nevis bijis amatā līdz savai nāvei.

Bijušais pāvests 5500 vārdu garā vēstulē norādījis, ka "1960. gadu seksa revolūcija un pilnīga dzimumdzīves brīvība novedusi pie homoseksualitātes uzplaukuma katoļu organizācijās", un uzskata, ka pedofilija kļuva par "akūtu problēmu baznīcā pagājušā gadsimta 80. gadu beigās". Šo problēmu esot izraisījusi "Dieva prombūtne", bet glābt varot tikai "pakļāvība Jēzum Kristum un viņa mīlēšana".

Vēstules pirmajā daļā ekspāvests izsaka nožēlu par to, kā 1960. gadi "sagrāvuši visas iepriekš pieņemtās normas par dzimumdzīvi", bet pēc tam iztirzā, kā, viņaprāt, šis laiks ietekmējis garīdzniecību un "novedis pie homoseksuālām kliķēm garīdznieku vidū". Noslēgumā Benedikts XVI aicina atgriezties pie kristīgās mācības pamatiem.

Pāvests Francisks vēstulē, kas publiskota pērn, atzina - katoļu baznīca nav savlaicīgi rīkojusies, lai novērstu seksuālu vardarbību pret nepilngadīgajiem garīdzniecības rindās.

Viens no pēdējā laikā skaļākajiem gadījumiem bija ietekmīgā austrāliešu garīdznieka Džordža Pella atzīšana par vainīgu bērnu seksuālā izmantošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē