Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Denēva atvainojas seksuālās vardarbības upuriem

Franču kinozvaigzne Katrīna Denēva svētdien paziņoja, ka neatsakās no atklātajā vēstulē kustībai MeToo veltītās kritikas, tomēr arī atvainojās seksuālās vardarbības upuriem, kam varētu būt nepatikušas viņas domas.

"Es silti sveicinu visus šīs šausmīgās rīcības upurus, kurus varētu būt aizvainojusi Le Monde publicētā vēstule. Viņiem un tikai viņiem vien es atvainojos," Francijas laikrakstā Liberation publicētā vēstulē svētdien uzsvēra 74 gadus vecā aktrise.

Denēva arī norādīja, ka Le Monde publicētajā vēstulē "nebija nekā tāda", kas būtu varējis izraisīt tādu feministu pretreakciju.

Vēstulē nebija teikts nekas labs par seksuālu uzmākšanos, "citādi es to nebūtu parakstījusi", piebilda aktrise.

"Es mīlu brīvību (..) Man nepatīk šī mūsu laikmeta iezīme, ka ikviens jūtas tiesīgs (..) nosodīt. Laikmets, kurā vienkārša denunciācija sociālajos tīklos ir par iemeslu sodam, aiziešanai no darba un (..) bieži linčošanai medijos," savu viedokli pauda Denēva.

Aktrise arī noraidīja izteikumus, ka viņa neesot feministe. Denēva atgādināja, ka bija starp tām sievietēm, kas parakstīja franču feminisma ikonas Simonas de Bovuāras izveidoto abortu tiesību manifestu.

Aktrise gan atzina, ka savas ilgās karjeras laikā ir bijusi "lieciniece netaktiskām" situācijām starp vīriešiem un sievietēm.

"Risinājumu sniegs mūsu zēnu un meiteņu audzināšana," norādīja Denēva, piebilstot, ka arī uzņēmumiem jāievieš vadlīnijas, lai seksuālas uzmākšanās gadījumā nekavējoties tiktu sākta tiesvedība.

"Es ticu taisnīgumam," paziņoja Denēva.

Denēva un vēl apmēram 100 ievērojamu sieviešu no izklaides industrijas, zinātnes un citām jomām parakstīja atklātu vēstuli, kuru otrdien publicēja Francijas laikraksts Le Monde.

Vēstulē teikts, ka ASV kino magnāta Hārvija Vainstīna skandāla izprovocēts "leģitīms protests pret seksuālu vardarbību" ir aizgājis par tālu un apdraud grūti izcīnīto seksuālo brīvību.

Vēstule izpelnījās asu kritiku, feministēm Francijā un citviet nosodot tās parakstītāju aicinājumu ļaut vīriešiem pavedināt sievietes.

Grupa vadošu franču feministu paziņojušas, ka Denēva un citas sievietes, kas parakstījušas vēstuli, šādi cenšas panākt, ka seksuālā vardarbība šķiet normāla.

Top komentāri

ta nu gan
t
Vienīgā saprāta balss, bet arī tā, kā izskatās, tiks nomētāta akmeņiem.
Pareizais virsraksts
P
Citēju: "Laikmets, kurā vienkārša denunciācija sociālajos tīklos ir par iemeslu sodam, aiziešanai no darba un (..) bieži linčošanai medijos..."
pusķieģelis
p
Tāpat arī izturēšanās pret sievieti kā džentelmenim---Džentlmenis ir ''vīrietis, kas uzaicina meiteni pie sevis uz mājām apskatīt gravīras, un rāda viņai gravīras.'' Vismaz tā bija tajos laikos, kad džentlmeņi vēl patiešām tādi bija. Mēģinājums aiztikt sievieti - vienalga, aristokrāti vai vienkāršu zemnieci - toreiz beigtos ar to, ka nelūgtais grābstītājs vai bučoties līdējs ''norautos'' no aristokrātiem ar zobenu vai dueļa pistoli, bet no vienkāršās tautas tāpat ar mietu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē