Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EK: ES atvērta sarunām par Brexit, bet vienošanos nepārskatīs

Eiropas Savienība (ES) apliecinājusi, ka tās durvis ir atvērtas, ja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons vēlēsies runāt par viņa valsts izstāšanos no bloka, vienlaikus uzsverot, ka Lielbritānijas un ES Brexit vienošanās nevar tikt pārskatīta.

Eiropas Komisijas (EK) preses sekretāre Annika Breitharta otrdien sacīja, ka Brexit vienošanās ir "labākā iespējamā vienošanās", kādu Lielbritānija var panākt.

Džonsons solījis, ka Lielbritānija ES pametīs ar vienošanos vai bez, raisot bažas pa bezvienošanās Brexit draudiem ar plašām negatīvām sekām.

Britu premjers norādījis, ka vienošanās pa tā dēvēto pagaidu risinājumu, lai nodrošinātu netraucētu preču plūsmu starp ES dalībvalsti Īriju un Apvienotajā Karalistē ietilpstošo Ziemeļīriju sasaista viņa valsti ar ES tirdzniecības noteikumiem, paužot pārliecību, ka pagaidu vienošanās klauzula no Brexit vienošanās ir jāsvītro.

Breitharta sacīja, ka Brisele ir pieejama, ja Lielbritānija "vēlas risināt sarunas un viest skaidrību par tās nostāju detalizētāk".

Top komentāri

.
.
Tad kāda jēga kaut kādām sarunām, ja rezultāts ir zināms???? Domāju, ka bezvienošanās brexits ir vienīgais iespējamais scenārijs.
Briseles loģika
B
Ja "Brexit vienošanās ir "labākā iespējamā vienošanās", kādu Lielbritānija var panākt", bet Lielbritānijai tā ir sliktāka par izstāšanos bez vienošanās, tad īstenībā pašlaik Lielbritānijai visizdevīgākais risinājums ir izstāšanās bez vienošanās.
trusis nejaukais
t
kaa jau prognozeeju buus breksiitis bez vienoshanaas. uz priekshu Boris, ES sociaalisma diktaatam vienreiz ir jaasanjem maaciiba.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē