Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Erdogans: Turcija turpinās meklēt patiesību Hašogi lietā

Turcija turpinās meklēt patiesību pirms gada Stambulā Saūda Arābijas konsulātā noslepkavotā žurnālista Džamala Hašogi lietā, publikācijā laikrakstā The Washington Post solījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Erdogans nodēvēja Hašogi slepkavību par "ietekmīgāko un pretrunīgāko incidentu 21.gadsimtā, izņemot 2001.gada 11.septembra terora aktus".

ASV dzīvojušais laikraksta The Washington Post līdzstrādnieks Hašogi, kurš kritizēja Saūda Arābijas režīmu, pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni Hatidži Džengizu nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Erdogans The Washington Post rakstā pauda viedokli, ka 15 cilvēku lielā slepkavu komanda, kas nogalināja Hašogi "un sacirta viņa līķi gabalos, kalpoja ēnu valsts interesēm karalistes valdībā, nevis Saūda Arābijas valstij vai tautai."

Turcijas un Rietumu izlūkdienesti uzskata, ka rīkojums nogalināt Hašogi varēja nākt tikai no Saūda Arābijas valdības augstākajiem līmeņiem.

Saūda Arābijas faktiskais valdnieks Salmans intervijā ASV raidorganizācijai CBS sacīja, ka viņš nav pasūtījis Hašogi slepkavību.

"Tas bija šaušalīgs noziegums. Bet es, kā Saūda Arābijas līderis, uzņemos pilnu atbildību, sevišķi tāpēc, ka to pastrādāja personas, kas strādāja Saūda Arābijai," pavēstīja kroņprincis.

Erdogans savukārt kritizēja "gandrīz pilnīgo caurspīdīguma trūkumu" tiesas procesā Saūda Arābijā, nesodāmību, ko šķietami bauda daži no slepkavām, un Saūda Arābijas galvenā diplomāta Stambulā centienus piesegt šo noziegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē