Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ETP priekšsēdētājs Vēbers: Labāk reformēt ES, nekā pamest vai sagraut to

Labāk ir reformēt Eiropas Savienību (ES), nekā pamest vai sagraut to, aģentūrai LETA pauda Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas priekšsēdētājs Eiropas Parlamentā (EP) Manfrēds Vēbers.

Eiropai jāpārstāj būt tikai tehniskam un birokrātiskam projektam, tam jābūt politiskam projektam, ir jāattīsta Eiropas demokrātija, klāstīja Vēbers. Viņš akcentēja, ka Eiropas nākotne ir pilsoņu, nevis birokrātu rokās.

Viņš arī uzsvēra maijā gaidāmo EP vēlēšanu nozīmi - tās palīdzēšot rast atbildi arī uz fundamentālo jautājumu, vai mēs kā eiropieši joprojām esam gatavi būt partneri viens otram, kompromisa pieejai. Pašlaik arvien vairāk partiju noliedzot šos principus, kļūstot vairāk "nacionālistiskas un egoistiskas".

Vienlaikus Vēbers uzskata, ka politiķiem ir jāaizstāv savas valsts intereses, tomēr jāspēj diskutēt arī par kompromisiem. "Eiropa, kas ir tuva vēlētājiem, sākas ar vēlētāju interešu aizstāvību," akcentēja politiķis.

Runājot par EP vēlēšanām, politiķis norādīja, ka ETP mērķis ir saglabāt savas vadošās pozīcijas EP.

Vēbers arī atzinīgi izteicās par Latvijas premjeru Krišjāni Kariņu, kura pārstāvētā Jaunā Vienotība EP darbojas ETP grupā. Vēbers norādīja, ka Kariņa valdība Latvijā ir skaidrs demokrātisks vairākums, un Latvijas premjers spēj panākt kompromisus. Tas ir bijis svarīgi pēc neskaidrības perioda, kad partijas nespēja vienoties par valdību, piebilda ETP politiķis.

Kā ziņots, Vēbers piektdien apmeklēs Latviju. Vizītes laikā ETP grupas vadītājam plānotas tikšanās ar Kariņu. Tāpat Vēbers vizītes laikā iecerējis pievērsties aktuālajai drošības tēmai, tai skaitā jautājumiem par Eiropas Savienības ārējās robežas stiprināšanu, kiberdrošības un viltus ziņu apkarošanas jautājumiem, kas ir īpaši aktuāli, sagaidot EP vēlēšanas.

Viņš arī piedalīsies Jaunās Vienotības preses konferencē, kurā partija plāno paziņot par līderiem EP vēlēšanās.

Top komentāri

bet
b
"Vēbers arī atzinīgi izteicās par Latvijas premjeru Krišjāni Kariņu, kura pārstāvētā Jaunā Vienotība EP darbojas ETP grupā" Vienotībai ir 8 vietas Saeimā, Vēbera partijai būs 8 vietas jaunajā Bundestāgā.
bet
b
"jāattīsta Eiropas demokrātija, klāstīja Vēbers" Demokrātija ir tautas vara. Ir vācu tauta, ir vācu demokrātija. Ir poļu tauta, ir poļu demokrātija. Ir zviedru tauta, ir zviedru demokrātija. Nav Eiropas tautas, līdz ar to nav iespējama Eiropas demokrātija.
Gregs
G
Vai tas ir vEvijas Vēberes tēvs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē