Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Junkers ierosina palielināt Frontex darbinieku skaitu līdz 10 000

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien ikgadējā uzrunā par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) paziņojis par plāniem palielināt ES robežapsardzības aģentūras Frontex darbinieku skaitu līdz 10 000.

ES dalībvalstu viedokļi dalās jautājumā par to, kā labāk regulēt migrāciju, bet visas valstis ir vienisprātis, ka nepieciešams labāk aizsargāt bloka ārējās robežas no nelegālajiem imigrantiem.

Priekšlikums paredz līdz 2020.gadam palielināt Frontex darbinieku skaitu līdz 10 000 un palielināt aģentūras pilnvaras, lai tā varētu deportēt cilvēkus, kas iekļaujas ekonomisko migrantu kategorijā.

Pašreiz Frontex ir nodarbināti aptuveni 1300 cilvēki.

Lai gan migrantu pieplūdums Eiropā kopš 2015.gada ir ievērojami samazinājies, nelegālā imigrācija joprojām ir akūta problēma.

EK ir ierosinājusi nākamajā ES septiņu gadu budžetā 2,2 miljardus eiro paredzēt jaunu lidmašīnu, kuģu un spēkratu iegādei un uzturēšanai, lai veiktu patruļas galvenajos maršrutos, pa kuriem nelegālie imigranti ieplūst no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Starptautiskās tiesības pieļauj tā dēvēto ekonomisko migrantu deportēšanu, bet liedz deportēt cilvēkus, kuriem ir pamatotas tiesības lūgt patvērumu.

ES amatpersonas uzskata lielāko daļu migrantu no Āfrikas par ekonomiskajiem migrantiem, kas pamet savu valsti darba un labākas dzīves meklējumos.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Kase
K
Pietiks, ja konfiscees welcomistu floti, kas roku rokaa ar cilveektirgonjiem tagad saimnieko Vidusjuuraa.
Apčidrinskis
A
FRONTEX ir viens no nelegālo imigrantu invāzijas instrumentiem. Nevajag intensificēt nelegālās imigrācijas netīro biznesu!
solon
s
Ārprāts! Briselē sēdošie parazīti sataisa ziepes un pēc tam domā, kā tautām uzgrūzt atkal kādu naudas kāšanas mehānismu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē