Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Leiboristu līderis: ES un Lielbritānijas deklarācijas projekts ir "26 lappuses muļķību"

Opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins paziņojis, ka Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas nule kā panāktais deklarācijas projekts par attiecībām pēc Brexit ir "26 lappuses muļķību".

"Šis tukšais dokuments varēja tikt uzrakstīts pirms diviem gadiem," parlamentā paziņoja Korbins, norādot, ka Mejas panāktā vienošanās Ziemeļīrijas un Īrijas robežas jautājumā radīs "jaunu regulējošu robežu Īrijas jūrā".

"Tas ir aklais Brexit, no kā mēs visi baidījāmies," sacīja Korbins.

2016.gada jūnijā referendumā Lielbritānijā vairākums dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, tāpēc Lielbritānija atstās bloku nākamā gada 29.martā.

Korbins paziņojis, ka leiboristi parlamentā balsos pret Mejas panākto izstāšanās vienošanos, ja vien tā nenodrošinās sešas prasības, tostarp, līdzšinējo priekšrocību saglabāšanu Lielbritānijai ES muitas savienībā un vienotajā tirgū.

Jau vēstīts, ka ES un Lielbritānijas delegācijas ceturtdien vienojās par deklarācijas projektu attiecībām pēc Brexit, kurā iezīmēta "vērienīga, plaša, dziļa un elastīga partnerība."

Dokuments tagad jāapstiprina Lielbritānijas valdībai, kā arī pārējo 27 ES dalībvalstu valdībām, kas svētdien pulcēsies Briselē īpašā Brexit samitā.

Kopīgā politiskā deklarācija ir saistīta ar izstāšanās vienošanos, kurā detalizēti izklāstīti Lielbritānijas izstāšanās nosacījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē