Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuva aicina "Baltijas burbulī" paaugstināt saslimstības robežkritēriju, pēc kura jāievēro pašizolācija

Lietuva aicinājusi Latviju un Igauniju tā dēvētajā Baltijas burbulī paaugstināt 14 dienu kumulatīvo Covid-19 saslimstības robežkritēriju, pēc kura, iebraucot no attiecīgās valsts, jāievēro obligāta pašizolācija, ceturtdien preses konferencē paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Lietuva aicina minēto robežkritēriju paaugstināt no pašreizējiem 16 līdz 25 inficēšanās gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

"Mēs no savas puses darīsim visu, lai saglabātu šo burbuli. Gan latviešiem, gan igauņiem iesniegti ierosinājumi atteikties no robežkritērija 16 un pāriet pie 25, tad šo burbuli varētu saglabāt - jo vairāk tādēļ, ka par līdzīgiem rādītājiem diskutē ne tikai Baltijas valstis, bet arī Eiropa," viņš norādījis.

Pēc Verīgas teiktā, šis kritērijs tiktu attiecināts ne tikai uz personām no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, bet uz visiem, kas pārvietojas starp Baltijas valstīm.

Viņš atzinis, ka gadījumā, ja "Baltijas burbulis" tomēr beigtu pastāvēt, Latvija varētu noteikt ierobežojumus gan Lietuvai, gan Igaunijai, kur pašlaik Covid-19 situācija ir vēl sliktāka.

"Tomēr mēs jebkurā gadījumā centīsimies meklēt kaut kādas iespējas, izņēmumus, lai ne vien mūsu pilsoņi varētu ceļot turp, bet arī šo valstu pilsoņiem, atbraucot pie mums, noteikumi būtu nedaudz brīvāki. Ceram, ka varētu izdoties vienoties par šo rādītāju - 25 gadījumiem," piebildis Lietuvas veselības ministrs.

Kā ziņots, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 10.septembrī Lietuvā saskaņā ar Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) datiem ir 15,7, savukārt Igaunijā, pēc Veselības departamenta informācijas, - 20,69.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē