Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Merkele: Ar jauno koronavīrusu inficēsies līdz pat 70% vāciešu

Vācijas kanclere Angela Merkele, atsaucoties uz ekspertiem, trešdien brīdinājusi, ka ar jauno koronavīrusu inficēsies 60 līdz 70% vāciešu, atzīstot, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešama solidaritāte un veselais saprāts.

"Mūsu solidaritāte, mūsu veselais saprāts, mūsu sirdis (..) tiek pārbaudītas, un es ceru, ka mēs šo pārbaudījumu izturēsim," preses konferencē Berlīnē norādīja Merkele.

Viņa pateicās veselības aprūpes sistēmas darbiniekiem un vietējām varasiestādēm par to pieliktajām pūlēm ierobežot epidēmijas izplatību, kā arī pauda līdzjūtību Itālijai, kas šobrīd ir epidēmijas vissmagāk skartā Eiropas valsts.

Merkele uzsvēra, ka cīņā ar Covid-19 nepieciešama"koordinēta pieeja visas Eiropas Savienības (ES) mērogā, tostarp mazinot epidēmijas ietekmi uz tautsaimniecību.

Viņa piebilda, ka vislielākā vērība tiks pievērsta gados veco un ar citām slimībām sirgstošo personu pasargāšanai, jo šīs grupas ir pakļautas vislielākajam riskam.

Vācija arī gādās, lai policija, svarīgākā infrastruktūra un veselības aprūpes iestādes varētu turpināt savu darbu.

Vācijas valdība jau otrdien paziņoja, ka cīņai ar Covid-19 papildus atvēlēs miljardu eiro.

Savukārt trešdien Merkele ļāva noprast, ka valdība ārkārtas situācijā varētu pat atteikties no sabalansētā budžeta.

Šobrīd Vācija inficēto skaits jau pārsniedzis 1200 cilvēku, bet trīs no saslimušajiem ir miruši.

Top komentāri

ātrums
ā
Līdz šim Itālijā mirstības līmenis ir 6,2%, bet Francijā 1,8%, Ķīnā 3,9%. Viss ir atkarīgs no inficēto skaita noteiktā vietā noteiktā laikā. Ja to skaits nav liels, tad pietiek ārstu un elpināšanas iekārtu, lai viņus ārstētu, un mirstība ir zema. Bet ja uzreiz ir ļoti daudz inficēto, tad ārsti nespēj visiem palīdzēt tīri fiziski, kā arī trūkst intensīvās terapijas iekārtu. Mirstību palielina nespēja visiem palīdzēt. Tāpēc, ja robežas ir slēgtas, tad vīruss ienāk lēnām un mirstība ir zema. Bet ja robežas ir vaļā, tad jebkurā brīdī inficēšanās var paātrināties, ārsti vairs nespēj tikt galā un mirstība strauji pieaug.
jānis
j
Gribētos šai freilenei palūgt aizvērties un žigli doties pensijā. Eiropa var pateikt paldies šai personai par Eiropai uzspiesto bēgļu krīzi un citām nejēdzībām.
sehr schlecht
s
Labi ka ir krievu gāze,būs ar ko pečkas kurināt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē