Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Paunds: Tokijas olimpiskās spēles tiks pārceltas

Olimpiskās spēles Tokijā tiks pārceltas, visdrīzāk - uz 2021.gadu, pirmdien sarunā ar ASV laikrakstu USA Today teica Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) veterāns Diks Paunds.

Pārcelšanas detaļas tiks izstrādātas mēneša laikā.

"Balstoties uz SOK rīcībā esošo informāciju, ir nolemts atlikt spēļu norises termiņu," telefona intervijā laikrakstam sacīja Paunds. "Risinājums vēl nav atrasts, bet tik daudz es zinu, ka spēles nesāksies 24.jūlijā."

Kanādietis Paunds, kurš gadu desmitiem ir bijis viens no ietekmīgākajiem SOK locekļiem, sacīja, ka, viņaprāt, SOK drīz paziņos par turpmākajiem soļiem.

"Tas notiks pakāpeniski," viņš teica. "Sākumā mēs spēles atliksim un tad soli pa solim sāksim veikt nepieciešamās pārmaiņas, kas ir milzīgas."

Komentējot Paunda teikto, SOK preses pārstāvis Marks Adamss, izmantojot rakstīto tekstu, teica: "Nu, kā mēs vakar paziņojām, mēs izvērtējam scenārijus."

Svētdien SOK prezidents Tomass Bahs paziņoja, ka nākamajās četrās nedēļās gatavojas izlemt Tokijas olimpisko spēļu likteni, kuru sākums paredzēts 24.jūlijā. Bahs ir izslēdzis iespēju atcelt spēles. pavisam

Olimpiskās spēles būtu pēdējais un visbūtiskākais sporta notikums, kuru ietekmēs koronavīruss Covid-19, kurš decembrī tika identificēts Ķīnas pilsētā Uhaņā. Vīruss turpmākajos mēnešos strauji izplatījās Ķīnā un visā pasaulē, inficējot simtiem tūkstošus cilvēku un izraisot būtiskus traucējumus ikdienas dzīvē daudzās valstīs.

Paunda komentārs tika saņemts mazāk nekā 24 stundas pēc tam, kad Bahs pirmo reizi norādīja, ka ir iespēja atlikt Tokijas spēles. Vēstulē sportistu kopienai viņš sacīja, ka SOK sāks pētīt alternatīvus spēļu rīkošanas veidus, tostarp atlikšanu, un plāno pieņemt lēmumu nākamo četru nedēļu laikā.

Turpmākajās stundās Kanādas Olimpiskā un paralimpiskā komiteja paziņoja, ka nesūtīs sportistu delegāciju uz Tokijas spēlēm, ja vien tās neatliks. Tad ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca Austrālija, taču ne tik tiešā veidā. Tā sacīja, ka valsts olimpiskās komitejas valde ir vienisprātis, ka "Austrālijas komanda nav sapulcināma mainīgajos apstākļos gan mājās, gan ārzemēs".

Pirmdienas rītā arī Vācijas Olimpiskā komiteja bija pievienojusies saviem kolēģiem Brazīlijā un Norvēģijā, publiski mudinot SOK atlikt Tokijas spēles.

Tā būtu pirmā reize, kad olimpiāde tiek apturēta ārpus kara apstākļiem. 1916.gada vasaras spēles tika atceltas Pirmā pasaules kara dēļ, tāpat kā Otrā pasaules kara dēļ vasaras un ziemas spēles 1940. un 1944.gadā.

Boikoti izraisīja nopietnas komplikācijas arī 1976., 1980. un 1984.gada spēlēm, taču pats notikums noritēja kā plānots.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

buks
b
Ne jau par velti šis kanādietis Diks Paunds gadu desmitiem ir bijis viens no ietekmīgākajiem SOK locekļiem. Latviski viņa vārds būtu Penis Mārciņa. To pat Google Translate prot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē