Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Polijas ārlietu ministrs: Francija ir Eiropas slimnieks

Francija ir "Eiropas slimnieks" un tās problēmas kaitē visam reģionam, pirmdien paziņojis Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs.

"Francija ir Eiropas slimnieks, tā kavē Eiropu, kamēr Polija ir gaišais punkts," telekanālā Polsat News paziņoja Čaputovičs.

"Terora akts pierāda, ka Francijā kaut kas nav kārtībā, pēdējo nedēļu protesti, prezidenta [Emanuela] Makrona lēmums atsaukt valsts reformas - tas ir skumji," sacīja Polijas ārlietu ministrs.

Makrons pagājušajā nedēļā bija spiests piekāpties protestētājiem, kuri kopš 17.novembra regulāri rīko demonstrācijas pret Makrona politiku.

Savukārt pagājušajā otrdienā Strasbūras centrā Ziemassvētku tirdziņa apkaimē 29 gadus vecais marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis Šerifs Šekats sāka šaut uz cilvēkiem un uzbruku ar nazi. Terora aktā dzīvību zaudēja pieci cilvēki, tostarp viens Polijas pilsonis.

"Ja jūs tajā pašā laikā lasāt morāli Polijai, kaut kas nav kārtībā. Vispirms jums jāievieš kaut kāda kārtība savā valstī," sacīja Čaputovičs.

Ministra komentāri atspoguļo spriedzi, kas valda Polijas un Francijas attiecībās kopš 2015.gada, kad Polijā pie varas nāca konservatīvā partija Likums un taisnīgums.

Vēl nesen Makrons kritizēja pretrunīgi vērtētās Polijas reformas, kas, kā bažījas Eiropas Savienība (ES), apdraudot tiesu sistēmas neatkarību.

 

Top komentāri

hmm
h
Te nu viņam ir taisnība. Nevienā citā ES dalībvalstī nav ir slimu politiķu pie varas kā Francijā. Ja Tvaika ielai cienīgu klientu ievēl par prezidentu, tas ir skumji.
Apčidrinskis
A
Nesen bija raksts, ka Francijā viens džeks dzīves laikā sakrājis nelielu kaudzīti zelta, un, lai viņa mantinieki varētu to mantot, jāsamaksā "tikai" 70% nodoklis. Tiesa, mūsu zemītes valdošie daudz rijībā neatpaliek no Francijas, taču 70% ir tā kā par daudz. Otrkārt- Francijai velkas līdz tās koloniālā pagātne, un tagad viņi izjūt tās sekas- savulaik viņi atļāva imigrāciju no savām kolonijām, pēc tam sākās ģimeņu apvienošana, kas ir lavīnveidīga, odziņa visam ir nelegālā imigrācija. Francija ir pazaudēta. P.S. Pirms dažiem gadiem sanāca Parīzē iemaldīties nepareizā rajonā, kurā man stipri nosauļots džeks centās iestāstīt, ka viņa senči esot vergojuši maniem senčiem, tāpēc tagad pienācis laiks, kad man ir jāvergo viņiem.
TrollisJT
T
Pie tam, slimība ir lipīga... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē