Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pompeo: ASV grib atvēlēt miljardu dolāru enerģētikas projektu atbalstīšanai Eiropas austrumos

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sestdien paziņojis, ka Vašingtona grib atvēlēt līdz miljardam dolāru (920 miljoniem eiro) enerģētikas projektu atbalstīšanai Eiropas austrumdaļā, lai sekmētu centienus samazināt šā reģiona atkarību no Krievijas dabasgāzes.

"Amerikas Savienotās Valstis ar mūsu Starptautiskās attīstības finanšu korporācijas starpniecību un ASV Kongresa atbalstu grib nodrošināt finansējumu līdz viena miljarda dolāru apmērā Triju jūru iniciatīvā iesaistītajām Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm," viņš norādījis Minhenes drošības konferencē.

"Mūsu mērķis ir veicināt privātā sektora investīcijas šo valstu enerģētikā," piebildis Pompeo.

Triju jūru iniciatīva ir neformāla platforma, kuras mērķis ir veidot ciešāku valstu sadarbību enerģētikā, transportā, biznesa veicināšanā un digitālās komunikācijas jomā. Tā apvieno 12 Eiropas Savienības (ES) valstis, kas ģeogrāfiski novietotas starp Adrijas, Baltijas un Melno jūru, – Austriju, Bulgāriju, Čehiju, Horvātiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju un Ungāriju. 

 

Top komentāri

Doma
D
Amerikāņiem laba: Ceru ka tiem šoreiz pietiks prāta naudu nedot LV-Krievijas mafijas rokās, kā G-24 kredītus...
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
ASV nesavtīgi palīdz visur , kur pasaulē jāievieš demokrātija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bet , jo sevišķi tajās valstīs , kurām ir nafta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Latvju masons
L
Svarīgi , lai investīciju plūsma un realizācija ietu caur Rīgu un Latviju. Tāpēc pēc gudras valdības izveides , nodrošināsim arī rīcībspējīgu Rīgas Domi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē