Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Kantera (pa kreisi) Erdoganam veltītā kritika atspēlējusies gan viņam pašam, gan viņa tuviniekiem un draugiem

Porziņģa komandas biedrs Kanters: Pēc Erdogana kritizēšanas mana dzīve pamatīgi mainījusies

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks turku centra spēlētājam Enesam Kanteram kopš kritikas paušanas Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam dzīve pamatīgi izmainījusies. Kantera tēvam Mehmetam Kanteram dzimtenē piespriests 15 gadus ilgs cietumsods, jo Turcijas varas iestādes viņu uzskata par teroristu grupējuma pārstāvi. Mehmets Kanters gan neatrodas Turcijā un cietumsods viņam piešķirts aizmuguriski, tomēr, Kanteram senioram atgriežoties dzimtenē, viņš, visticamāk, tiktu arestēts un nogādāts cietumā.

"Mans tēvs šobrīd ir upuris tādēļ, ka ir mans radinieks," izdevumam Time sacīja Kanters. "Es publiski paužu kritiku Erdogana režīmam un man ir paveicies, ka spēlēju NBA, jo man ir lieliska iespēja publiski cilvēkiem darīt zināmu par Erdogana nežēlīgo attieksmi pret cilvēktiesībām."

Arī Enesam Kanteram Turcijā draud cietumsods, jo pērn Turcijas amatpersonas anulēja basketbolista pasi, kā arī tika izsniegts Kantera aresta ordenis, jo arī viņš paudis atbalstu ASV dzīvojošajam sludinātājam Fetullam Gilenam, kuru Erdogana režīms vaino 2016. gadā notikušā apvērsuma mēģinājuma orqanizēšanā.

"Publiski kritizējot Erdoganu, mana dzīve ir izmainījusies," turpināja Kanters. "Jau trīs gadus man ir bīstami atrasties Turcijas teritorijā. Pēdējo reizi, kad tur biju, tika iznīcināta mana brāļa skola un mans zobārsts ar savu sievu tika ieslodzīti cietumā. Erdogans ir anulējis manu pasi un es šobrīd nevaru pamest ASV, kas ietekmējis arī manu profesionālo karjeru. Visskumjākais ir tas, ka mani radinieki skolās tiek izsmieti un mani draugi baidās atzīt, ka mums ir bijušas draudzīgas attiecības."

Kanters pērn maijā tika aizturēts Rumānijā, kur amatpersonas secināja, ka viņa Turcijas pase ir anulēta. Pēc tam spēlētājs atgriezās ASV un preses konferencē nosauca Erdoganu par "mūsu gadsimta Hitleru". Kanteram ir ASV zaļā karte, kas ļauj šajā valstī pastāvīgi dzīvot un strādāt.

"Neesmu radikāli noskaņots noziedznieks," sacīja Kanters. "Es neesmu bīstama persona, bet gan cilvēks, kuram ir tiesības paust savu viedokli, kamēr Erdogans vēlas sabojāt to cilvēku dzīves, kuri viņu kritizē."

Kā ziņots, Kantera dēļ Turcijā aizvadītajā sezonā translēja tikai 29 NBA komandu spēles, jo Knicks mačus tur nebija iespējams redzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē