Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps uzskata, ka Boriss Džonsons būtu lielisks Lielbritānijas premjers

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien sacīja, ka bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons varētu kļūt par lielisku premjerministru, stājoties pašreizējās valdības vadītājas Terēzas Mejas vietā.

Šādi Tramps izteicies, tuvojoties valsts vizītei Lielbritānijā, kas sāksies pirmdien. Tās gaitā viņš tiksies arī ar Meju.

Meja 7.jūnijā, kā paredzams, premjera amatu pametīs, jo nav spējusi īstenot vienošanos par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Atbildot uz britu laikraksta The Sun lūgumu izteikties par 12 kandidātiem, kas pretendē uz premjera amatu, Tramps sacīja: "Man šķiet, ka Boriss varētu paveikt ļoti labu darbu. Es uzskatu, ka viņš būtu lielisks."

"Man viņš vienmēr ir paticis. Es nezinu, vai viņš tiks izraudzīts, bet es uzskatu, ka viņš ir ļoti labs puisis, ļoti talantīgs cilvēks."

Tramps arī sacīja, ka vairāki pretendenti uz Konservatīvo partijas līdera amatu lūguši viņa atbalstu. Tiesa gan, Tramps neatklāja, tieši kuri tie ir bijuši.

Džonsons, kas bija viens no redzamākajiem cilvēkiem Brexit kampaņā, sacījis, ka ir gatavs panākt Lielbritānijas izstāšanos no ES "ar vienošanos vai bez".

Intervijā Tramps kritizēja Mejas veikumu Brexit sarunās, norādot - Lielbritānija pieļāvusi, ka ES ir visas kārtis.

"Ir ļoti grūti spēlēt labi, kad vienai pusei ir visas priekšrocības," viņš sacīja. "Es to esmu minējis Terēzai, ka ir jāpalielina sava munīcija."

Meja novembrī noslēdza vienošanos ar ES, bet Lielbritānijas parlaments trīs reizes šo vienošanos noraidījis, liekot premjerei atlikt izstāšanos no bloka, kas tagad paredzēta 31.oktobrī.

Top komentāri

Itamars Toledano
Bezdibenim tuvojas ne tikai dienvidu vai ziemeļu ''pasaule'', bet gan visa cilvēce, jo grēks gan austrumos, gan rietumos - vienāds.
Divi LIELISKI idioti.
D
Tur nu šaubu nav ne mazāko.
Fk
F
Tāds tādu atradis,divi ne īsti normāli klauni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē