Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vācijas vicekanclers: Gāzes piegādes samazināšana pa Nord Stream ir Putina divkosīgā spēle

Dabasgāzes piegādes samazināšana pa cauruļvadu "Nord Stream", aizbildinoties ar it kā esošām problēmām ar turbīnu, ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina divkosīgā spēle, paziņoja Vācijas vicekanclers un ekonomikas ministrs Roberts Hābeks.

"Piegādes samazināšanai nav tehnisku iemeslu. Turbīna ir gatava nogādāšanai Krievijā," ziņu aģentūrai DPA sacīja Hābeks.

Viņš teica, ka uzņēmums "Siemens Energy", kas izremontējis turbīnu, ir nokārtojis visus dokumentus tās izvešanai no Vācijas uz Krieviju, bet Krievija neizsniedz dokumentus, kas nepieciešami turbīnas ievešanai Krievijā. "Siemens Energy" ir paziņojis, ka ir gatavs nogādāt turbīnu Krievijā, tiklīdz saņems vajadzīgos dokumentus.

"Krievija lauž līgumus un vaino citus. Putins spēlē divkosīgu spēli," uzsvēra Vācijas vicekanclers.

"Viņš mēģina novājināt lielo atbalstu Ukrainai un iedzīt ķīli mūsu sabiedrībā. Lai to izdarītu, viņš vairo neziņu un dzen augšā cenas. Mēs tam liekam pretī vienotību un mērķtiecīgu rīcību," teica Hābeks.

Jau vēstīts, ka Krievijas valsts dabasgāzes koncerns "Gazprom" pirmdien paziņoja, ka samazinās piegādi pa "Nord Stream" līdz piektdaļai cauruļvada jaudas, kā ieganstu minot, ka jāremontē kompresoru stacijas turbīna, bet vēl nav saņemta cita Kanādā izremontēta turbīna. Šīs turbīnas remonts tika veikts "Siemens Energy" meitasuzņēmumā Kanādā.

Sākumā šis turbīnas nogādāšana atpakaļ kavējās Krievijai noteikto sankciju dēļ, taču 17.jūlijā Kanādas valdība atļāva izņēmumu sankciju režīmā un tūlīt pēc tam turbīna ar lidmašīnu tika aizvesta uz Vāciju. No turienes turbīna jānogādā kompresoru stacijā "Portovaja" Ļeņingradas apgabalā, taču Krievija kavējas izsniegt ievešanas dokumentus.

Jūnija vidū "Gazprom" samazināja piegādes pa "Nord Stream" līdz 40% cauruļvada jaudas, apgalvojot, ka tas tiek darīts tāpēc, ka sankciju dēļ kavējas turbīnas saņemšana no Kanādas. Vācijas amatpersonas uzsvērušas, ka šāds Krievijas lēmums pieņemts politisku, nevis tehnisku iemeslu dēļ.

Pagājušajā nedēļā Putins paziņoja, ka piegāde pa "Nord Stream", kas savieno Krieviju un Vāciju pa Baltijas jūras gultni, var tikt samazināta līdz piektdaļai gāzes vada jaudas, jo uz tehnisko apkopi paredzēts sūtīt vēl vienu turbīnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē