Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Valainis: Starptautiskajai sabiedrībai jādara viss iespējamais, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk uzvarētu karā

Starptautiskajai sabiedrībai jādara viss iespējamais, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk uzvarētu karā, uzrunā Berlīnē notiekošajā starptautiskajā augsta līmeņa konferencē Ukrainas rekonstrukcija 2024 atzina Latvijas ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) atzina, paužot Latvijas nacionālo nostāju.
Valainis konferencē uzsvēra, ka atbalsts Ukrainai ir un paliek Latvijas prioritāte, un palīdzība Ukrainas atjaunošanai ir izšķirošs elements tās cīņā par uzvaru karā. Vienlaikus jāņem vērā, ka pašreizējais steidzamais atbalsts Ukrainas rekonstrukcijai noteiks tālāko šīs valsts atjaunošanas gaitu. Līdz ar to ir svarīgi neatdalīt neatliekamo vajadzību nodrošināšanu no ilgtermiņa Ukrainas atjaunošanas mērķiem.
 
Valainis konferences dalībniekus informēja par Latvijas līdz šim kopumā sniegto atbalstu Ukrainai, norādot, ka ik gadu tas sasniedz ap 1% no valsts iekšzemes kopprodukta, ja summē gan valdības, gan sabiedrības un gan militāro, gan nemilitāro atbalstu. Kopš kara sākuma Latvija ir uzņēmusi vairāk nekā 55 000 Ukrainas bēgļu. 
Latvijas ekonomikas ministrs akcentēja šī brīža īpašo Ukrainas nepieciešamību pēc materiāli tehniskā atbalsta enerģētikas infrastruktūras uzturēšanā, pret kuru nemitīgi tiek vērsti Krievijas triecieni, aicinot citas valstis palielināt savu ieguldījumu šajā sektorā.
Valainis arī aicināja valstu, uzņēmumu un organizāciju līderus palūkoties uz Ukrainas atjaunošanas procesu ilgtermiņa aspektā, kad karš būs beidzies. Valainis uzsvēra, ka tajā brīdī Ukraina kļūs par vienu no lielākajiem būvlaukumiem pasaulē, tādēļ ir ļoti svarīgi, ka tiek organizēti tādi pasākumi kā Ukrainas rekonstrukcijas konference, kas nodrošina iespēju dalīties pieredzē un labāk sagatavoties nākotnes izaicinājumiem.
 
"Ukrainas sabiedrība ir pierādījusi, ka tā ir apņēmības pilna un izturīga, un pats mazākais, ko civilizētā pasaule var darīt, ir turpināt būt kopā ar Ukrainu un nodrošināt to ar visiem iespējamajiem līdzekļiem kara pabeigšanai ar uzvaru, cik ātri vien iespējams," uzsvēra ekonomikas ministrs.
 
Ikgadējās Ukrainas rekonstrukcijai veltītās konferences mērķis ir starptautiskā nemilitārā, finanšu un politiskā atbalsta Ukrainai mobilizēšana, kas vērsts uz Ukrainas atjaunošanu, iekšējām reformām, modernizāciju, kā arī integrāciju Eiropas Savienībā. Konferencē piedalās daudzu Rietumvalstu valdību un reģionu vadītāji un pārstāvji, nevalstisko organizāciju un finanšu institūciju un uzņēmumu vadītāji, kā arī plaša Ukrainas delegācija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski priekšgalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Studēt augstskolā ir vērts

Jauniešiem, kuri ir ieguvuši vidējo izglītību un prāto, ko darīt tālāk, racionālāka izvēle var izrādīties studēšana augstskolā. To ļauj secināt Ekonomikas ministrijas (EM) veidotās darba tirg...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē