Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Žurnāls: Krievija pēc iebrukuma Ukrainā no robežas ar Baltijas valstīm un Somiju aizvākusi 80% karavīru

Krievija pēc iebrukuma Ukrainā no robežas ar Baltijas valstīm un Somiju aizvākusi 80% karavīru, žurnālam "Foreign Policy" atklājušas vairākas augsta ranga Eiropas amatpersonas.

Aplēsts, ka pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā aptuveni 30 000 Krievijas karavīru bija izvietoti pie Krievijas robežas ar Baltijas valstīm un Somiju. No šiem karavīriem līdz pat 80% novirzīti uz Ukrainu, "Foreign Policy" atklāja trīs augsta ranga Eiropas aizsardzības jomas amatpersonas.

Pēdējo septiņu mēnešu laikā notikusī spēku atvilkšana no šī reģiona bijusi ievērojama, sacīja augsta ranga amatpersona, piebilstot, ka Krievijai gadu desmitiem bija lieli sauszemes spēki pie robežām, kas tagad ir pazuduši.

Amatpersona uzsvēra, ka Krievijas gaisa spēku apjoms reģionā nav mainījies, un Krievijas Ziemeļu flote, kas bāzēta Kolas pussalā un tiek uzskatīta par Krievijas jūras spēku dārgumu, palikusi nosacīti neskarta.

Taču Krievija pārvieto no reģiona uz Ukrainu citu augstas klases militāro tehniku, tai skaitā pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķetes. Izskatās, ka Krievija ir pārvietojusi pretgaisa aizsardzības sistēmas S-300, kas bija izvietotas ap Sanktpēterburgu, balstoties uz satelītattēlu analīzi, šomēnes ziņoja Somijas raidorganizācija YLE. Viena raķešu bāze reģionā, kurā bāzējas Krievijas 500. pretgaisa raķešu pulks, šķiet, ir pilnībā pamesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē