Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Citi

Olimpiskā brīža iespēja © DIENA

Piesardzīgo optimismu Tokijā attaisnoja Latvijas olimpiskā delegācija, kas no Japānas galvaspilsētas pārveda divas godalgas, turklāt vēl virkne atlētu palika viena panākuma attālumā no tās. Lielākā daļa no šīs olimpiskās komandas līderiem pauduši gatavību līdzīgā līmenī startēt arī nākamajās spēlēs Parīzē. Tostarp vairums pieredzējušo atlētu neslēpj, ka olimpiskā cikla "saīsināšanās" ir viens no galvenajiem argumentiem sportista karjeras pagarināšanai.

Septiņi pošas uz Tokiju © DIENA

Lielākais sporta forums Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdzies, bet sporta laukumi tukši ilgi nepaliks. Par medaļām tur sacentīsies paralimpieši. Uz Japānas galvaspilsētu, lai piedalītos XVI paralimpiskajās spēlēs, gatavojas doties septiņi latviešu sportisti.

Spāņu dominance Eiropas kausā triatlona sprintā junioriem Mežaparkā

Svētdien, 8. augustā, otro gadu pēc kārtas Mežaparkā ar startu Ķīšezera krastā un finišu Mežaparka Lielajā estrādē norisinājās ikgadējais un prestižais Rīgas triatlons ar Eiropas kausu sprintā junioriem, esot pirmajam notikumam rekonstruētajā Mežaparka estrādē pēc tās nodošanas ekspluatācijā.

Ar potenciālu Parīzei © DIENA

Sarežģītas sezonas svarīgākajā startā cienījamu rezultātu sasniedza Pāvels Švecovs, olimpiskajā debijā izcīnot 14. vietu modernās pieccīņas sacensībās. Tas latviešiem bija pēdējais starts Tokijas spēlēs, bet pieccīņniekiem – pēdējās sacensības pašreizējā formātā. Jau nākamajā olimpiskajā ciklā šī tradicionālā disciplīna iegūs jaunus vaibstus.

Stiprākie bija spēcīgāki © DIENA

Cīņā par iekļūšanu finālā atdotie spēki pēdējā startā pietrūka Robertam Akmens, lai Tokijas smaiļošanas kanālā nopietnāk iesaistītos cīņā par kāroto olimpisko godalgu vai pat vietu sešniekā. Finālā 200 metru distancē talsenieks teju par sekundi atpalika no olimpiskā čempiona ungāra Šandora Totkas un krietni zaudēja arī savam iepriekšējos braucienos sasniegtajam laikam. "Astoto vietu olimpiskajās spēlēs tāpat vien neiegūst, tā ir jāizcīna. Jau tas, ka esmu šeit, ir liels sasniegums, par ko ļoti priecājos," vilšanās par sasniegto finišu pēdējam finālā smaiļotājam mijās ar gandarījumu par kopumā olimpiskajā debijā paveikto.

Smaiļotājs Akmens izcīna astoto vietu 200 metru distancē

Latvijas smaiļotājs Roberts Akmens ceturtdien Tokijā izcīnīja astoto vietu olimpisko spēļu 200 metru distancē. Vispirms šorīt Akmens pārvarēja pusfinālu un kvalificējās izšķirošajam braucienam, bet tajā nevienu konkurentu neizdevās apsteigt.

Nokļuva favorītes nagos © DIENA

Galvenās favorītes eksāmenu olimpiskā turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā neizturēja Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva, tomēr atšķirībā no iepriekšējām divām reizēm šoreiz daugavpilietei pavērās iespēja cīnīties par bronzas godalgu gandarījuma turnīrā. Tā pusfināls notika agrā trešdienas rītā pēc Latvijas laika, bet godalgas tiks dalītas pusotru stundu pēc pusdienlaika.

Bronzas vērts cēliens © DIENA

Asara vēl nenobira, jo pagaidām neesmu sapratis, kas notika, – ar kautrīgu, tomēr gandarījuma pilnu smaidu žurnālistiem nule izcīnīto olimpisko bronzas godalgu atrādīja Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Svara kategorijā līdz 109 kilogramiem ventspilnieks nebūt nebija starp favorītiem uz vietu trijniekā, tomēr Artūrs izmantoja konkurentu kļūdas un pats parādīja teicamu sniegumu grūšanas disciplīnā, ar jaunu Latvijas rekordu nopelnot vietu uz goda pjedestāla.

Cīkstone Grigorjeva kvalificējas olimpiskajai bronzas cīņai

Latvijas labākā brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva Tokijas olimpisko spēļu gandarījuma turnīra svara kategorijā līdz 62 kilogramiem pirmajā cīņā trešdien ar rezultātu 14:7 pieveica trīskārtējo Eiropas čempionāta medaļnieci Kristu Inci no Rumānijas un vēlāk šodien aizvadīs dueli par bronzas medaļu.