Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kino/TV

Animācijas miesa. Reta iespēja vienkopus skatīt animācijas kino spilgtākos paraugus © DIENA

Ideja organizēt pasākumu man ienāca prātā sarunas laikā ar seniem draugiem – leģendārā Ukrainas animācijas filmu festivāla KROK organizētājiem. Neskatoties uz karu, viņiem bija iecere organizēt festivālu Ukrainā, kas izrādījās pārāk nopietns izaicinājums. Tāpēc es piedāvāju izveidot festivālu Rīgā ar iespēju to atkārtot arī Viļņā un Tallinā, – stāsta godalgotais Latvijas animācijas filmu režisors Vladimirs Leščovs.

Kinoteātrī K Suns norisināsies Animācijas diena

Sestdien, 15. aprīlī, kinoteātrī K Suns visu dienu bez maksas demonstrēs animācijas filmas. Izrādīs sešas dažādas programmas, kurās iekļautas gan filmas bērniem, gan pieaugušajiem, un pasākumu organizē godalgotais Latvijas animācijas filmu režisors Vladimirs Leščovs.

Sākas festivāla 2Annas Industrijas dienas

No 11. līdz 13. aprīlim norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas Industrijas dienu programma 2Annas Forums: Animācijas DNS, kurā tiks pievērsta uzmanība visķermeniskākajam filmu žanram – animācijai.

Staņislava Tokalova dokumentālā filma Viss būs labi skatāma Riga IFF tiešsaistes platformā

Sekojot plašai skatītāju atzinībai kinoteātros, sākot no 6. aprīļa, Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) tiešsaistes nomas platformā būs pieejama Staņislava Tokalova dokumentālā filma Viss būs labi (2023). Latvijas sabiedrībā aktuālais kinodarbs ieved krievvalodīgo kopienas ikdienā, režisoram spraigā un godīgā manierē dokumentējot savu ģimeni teju piecu gadu garumā. Filmas Viss būs labi noma pieejama Latvijas teritorijā.

Filmas Zeme, kas dzied veidotāji aicina pieteikties masu skatiem

Kino pilsētiņā Cinevilla 14. maijā tiks rekonstruēts pirmo Dziesmusvētku atklāšanas pasākums Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai radītu vēsturiskajiem notikumiem atbilstošu atspoguļojumu, projekta Zeme, kas dzied aktieru atlases aģentūra Casting bridge aicina pieteikties brīvprātīgos dalībai masu skatos – 250 vīriešus un 200 sievietes. Pieteikties var gan individuāli, gan kolektīvi.

2Annas Industrijas dienas būs veltītas animācijai

No 11. līdz 13. aprīlim norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas Industrijas dienu programma 2Annas forums: Animācijas DNS. Tādējādi visķermeniskākajā filmu žanrā animācijā Industrijas dienu tēma atbalsosies un papildinās festivāla galveno tēmu – Ķermenis un miesa.

Ar Eiropas finansējumu Latvijā top četras NKC atbalstītas daudzsēriju filmas

Ar Eiropas finansējumu Latvijā top četras NKC atbalstītas daudzsēriju filmas - Pansija pilī, kas veidota pēc Anšlava Eglīša atmiņu romāna motīviem, Padomju džinsi, septiņu sēriju spriedzes filma Dumpis un septiņu sēriju darbs Asistente, kura darbība notiek mūsdienās, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Aprīlī norisināsies 27. starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, šī gada tēma - Ķermenis un miesa

Kinoteātros Kino Bize, K. Suns un kultūras centrā M/Darbnīca no 7. līdz 13. aprīlim norisināsies starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kas ir viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Šogad festivāls notiks jau 27. reizi, un tā galvenā tēma būs Ķermenis un miesa, aplūkojot cilvēka ķermeniskās robežas un maņas. Kopumā festivāla ietvaros šogad tiks izrādītas vairāk nekā 100 īsfilmas no 25 valstīm.

Oskaru ziepes un skumjas © DIENA

Režisoru Daniela Kvana un Daniela Šeinerta septiņus Oskarus ieguvusī filma Viss visur vienlaikus uzdod jautājumu, kurš no mums ir neprātīgs

Sportiski un traģikomiski. Igauņu kino kases grāvējs par basketbolu sasniedz Latviju © DIENA

Uz spēles ir likts daudz vairāk par uzvaru – no piektdienas, 17. marta, Latvijas kinoteātros skatāma igauņu režisora Oves Mustinga filma Kalev, cilvēcisku un politisku dilemmu bagāts kinodarbs par Igaunijas basketbola komandas Kalev uzvaru pēdējā Padomju Savienības čempionātā, kas Igaunijā kļuva par vienu no atmodas simboliem, savukārt filma – par vietējo kases grāvēju ar vairāk nekā simt septiņpadsmit tūkstošiem skatītāju.

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls sāk darbu pieņemšanu konkursiem

Šogad Rīgas Starptautiskais kinofestivāls Riga IFF no 12. līdz 22. oktobrim jau 10. reizi pulcēs skatītājus un kino nozares profesionāļus lielākajos kino svētkos Latvijā, īpaši izgaismojot drosmīga un novatoriska kino nozīmi – tāda, kas kalpo zinātkāriem un dedzīgiem prātiem. Šāda kino meklējumu epicentrs ir Riga IFF konkursi, kuriem, sākot ar 15. martu, filmu veidotāji ir aicināti pieteikt savus darbus.