Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Jauniešus aicina darboties Eiropas Kino klubā un EKA Jauno skatītāju balvas žūrijā

Eiropas Kino akadēmija (EKA) un Nacionālais Kino centrs aicina bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem pieteikties dalībai EKA Jauno skatītāju balvas (EFA Young Audience Award) žūrijā un Eiropas Kino kluba atklāšanas pasākumā. Balvas piešķiršanā ir iesaistījušās 42 Eiropas valstis, un rīkotāji to dēvē par "pasaulē lielāko žūriju".

Uz kinoekrāniem nonāk Latvijā uzņemtā kungfu komēdija Neredzamā cīņa

Rainera Sārneta kung-fu komēdija Neredzamā cīņa, kura savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja prestižajā Lokarno kinofestivālā Šveicē un šoruden atklāja Rīgas Starptautisko kino festivālu ar pilnībā izpārdotu seansu, no 27. oktobra nonāks pie Latvijas skatītājiem kinoteātros Rīgā, Liepājā un Ventspilī.

Paziņoti Riga IFF desmitās sezonas laureāti

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas no 12. līdz 22. oktobrim atzīmēja savu desmitgadi kinoteātros Rīgā un tiešsaistē visā Latvijā, apbalvošanas ceremonijā Riga IFF Awards ir paziņojis šīs sezonas laureātus.

Foto: Nosvinēta režisora Aika Karapetjana filmas Bezkaunīgie pirmizrāde

Vakar, 17. oktobrī, sirsnīgā gaisotnē kinoteātrī Splendid Palace, pulcējot aktierus, kino draugus un režisora talanta cienītājus, notika režisora Aika Karapetjana jaunās filmas Bezkaunīgie pirmizrāde. Mistiskais psiholoģiskais trilleris no šodienas skatāms kinoteātros visā Latvijā.

Riga IFF turpinās. Ko redzēt festivāla otrajā nedēļā

Ar izpārdotiem seansiem, spožākajiem aktuālās sezonas darbiem un neskaitāmiem kino piedzīvojumiem aizvadīta Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) desmitās sezonas pirmā nedēļa. Vēl septiņas dienas, līdz pat festivāla noslēgumam 22. oktobra vakarā, uz Riga IFF ekrāniem tiks izrādītas vairākas starptautiski godalgotas un kritiķu novērtētas filmas, pavērtas kino vēstures lappuses, godināti nozīmīgi autori un atklāti jauno filmdaru kolorītie rokraksti.

Uz kinoekrāniem nonāk režisora Aika Karapetjana filma Bezkaunīgie

Aika Karapetjana filma Bezkaunīgie ir mistisks psiholoģisks trilleris, kura nospriegotajā noskaņā atklājas ģimenes emocionālo saišu un savstarpējās mijiedarbības sarežģītā un satraucošā daba. Filmas pirmizrāde Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) notiks 17. oktobra vakarā kinoteātrī Splendid Palace, kinoteātros filma skatāma no 18. oktobra.

Aicina pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps

Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS) aicina Latvijas filmu producentus un autorus līdz šī gada 31. oktobrim pieteikt filmas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps. Balva ir īpašs notikums gan filmu veidotājiem, gan skatītājiem. Tā katru gadu pulcē nozari, lai atzīmētu izcilākos sasniegumus filmu jomā. Vietnē lielaiskristaps.lv var iepazīties ar balvas nolikumu un tiešsaistē pieteikt filmas.

Izrādīs Ukrainas dokumentālās īsfilmas

Otrdien, 10. oktobrī, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā (Elijas ielā 17) notiks Ukrainas dokumentālo īsfilmu seanss. Seansā tiks izrādītas dokumentālās īsfilmas – laikmeta liecības par skolas gaitu atsākšanu Ukrainā par spīti karam, aizbraucēju portreti un cilvēcīgas ainas no pagaidu apmešanās vietām.