Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kino/TV

Pilna pastkaste. Latvijā radīts jauns LMT oriģinālseriāls

Ir noslēgusies jaunā LMT mini komēdijseriāla Pilna pastkaste filmēšana. Tas tapis pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas. Seriāla četras sērijas vēsta par kādu Latvijas mazpilsētu mūsdienās. Sižeta centrā ir notikumi vietējā pasta nodaļā. Seriāls pie skatītājiem LMT Viedtelevīzijā nonāks šī gada oktobrī, informēja studija Mistrus Media.

Mistiska un aizliegta pasaule © DIENA

Latvijas kopražojuma spēlfilma Neredzamā cīņa pagājušās nedēļas nogalē ir piedzīvojusi pirmizrādi nozīmīgajā Lokarno kinofestivālā (Šveicē), kur iekļauta galvenajā konkursa programmā, informēja studijas White Picture pārstāve Katrīna Karple.

Filmas Neredzamā cīņa pasaules pirmizrāde Lokarno festivālā

Latvijas kopražojuma spēlfilma Neredzamā cīņa (režisors Rainers Sārnets) 11. augustā Šveicē piedzīvoja pasaules pirmizrādi nozīmīgajā Lokarno kinofestivālā, kur tā iekļauta galvenajā konkursa programmā. Filmas Latvijas puses producente ir Alise Ģelze no studijas White Picture, Latvijā pirmizrāde gaidāma oktobrī, informēja studijas pārstāve Katrīna Karple.

Kinooperatora Kalvja Zalcmaņa darbi portālā filmas.lv

Pieminot kinooperatoru Kalvi Zalcmani (14.12.1940.–6.08.2023.), Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv izveidota viņa uzņemto filmu kolekcija, un katra no šīm filmām ir nozīmīgs elements Latvijas dokumentālā kino vēsturē – ne jau velti 2020. gadā Kalvis Zalcmanis saņēma Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps par mūža ieguldījumu kinomākslā. No 11. augusta skatītājiem visā Latvijā pieejami 9 kinodarbi – astoņas dokumentālās filmas (1972–1994) un vienīgā spēlfilma Meistara filmogrāfijā, režisora Ulda Brauna Motociklu vasara (1975), informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filmas Bārbija kases ieņēmumi pārsniedz miljardu dolāru

Studijas Warner Bros. kinofilmas Barbie (Bārbija) globālie kases ieņēmumi pārsnieguši miljardu dolāru, lentei kļūstot par pirmo sievietes režisēto filmu, kas pārsniegusi šo robežu, svētdien paziņoja kinoindustrijas informācijas uzņēmums Exhibitor Relations.

Latvijas producenti un filma Lokarno festivālā © DIENA

Šveicē trešdien, 2. augustā, sācies Lokarno Starptautiskais kinofestivāls – viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā –, šogad tas notiek jau 76. reizi – informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Redzamā cīņa. Latvijas producenti un filma Lokarno festivālā

Trešdien, 2. augustā, Šveicē sācies Lokarno starptautiskais kinofestivāls – viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā. Latviju tajā pārstāv studijas White Picture līdzproducētā kopražojuma filma Neredzamā cīņa festivāla galvenajā konkursā un divas producentes, kas izvēlētas jauno producentu sadarbības platformai Match Me!, – Antra Gaile un Dārta Krāsone, informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Agnese Zapāne.

Jūlijā būs skatāmas Dziesmu un deju svētku seriāla Kolektīvs jaunākās sērijas

Sestdien, 1. jūlijā, pirmizrādi piedzīvos īsfilmu seriāla Kolektīvs kārtējās divas sērijas, kas tapušas fon Films sadarbībā ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldraugu LMT. Jauno sēriju režisori ir Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds, un tās bez maksas būs skatāmas lietotnē LMT Viedtelevīzija un internetā, informēja seriāla veidotāji.

Kinoteātrī K.Suns Dziesmu svētku laikā izrādīs Latvijas filmu programmu

Tuvojoties Dziesmu un deju svētkiem, kinoteātrī K. Suns apkopota jaunu un ievērības vērtu Latvijas filmu programma, kas skatītājiem būs pieejama no svētku pirmās dienas – 30. jūnija. Programmā gan pēdējā laika populārākās spēlfilmas, gan dokumentālais kino un animācija, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Top jauns komēdijseriāls Pilna pastkaste

Jūrmalā, Ķemeros, SIA Latvijas mobilais telefons sadarbībā ar studiju Mistrus Media sākuši darbu pie miniseriāla Pilna pastkaste filmēšanas. Komēdijseriāls, kas top pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas, ir iecerēts četrās sērijās un vēstīs par kādas Latvijas mazpilsētas notikumiem mūsdienās, kur sižeta centrā ir notikumi vietējā pasta nodaļā, vēsta Mistrus Media pārstāvji.