Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kino/TV

Jūlijā būs skatāmas Dziesmu un deju svētku seriāla Kolektīvs jaunākās sērijas

Sestdien, 1. jūlijā, pirmizrādi piedzīvos īsfilmu seriāla Kolektīvs kārtējās divas sērijas, kas tapušas fon Films sadarbībā ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldraugu LMT. Jauno sēriju režisori ir Marta Elīna Martinsone un Mārtiņš Grauds, un tās bez maksas būs skatāmas lietotnē LMT Viedtelevīzija un internetā, informēja seriāla veidotāji.

Kinoteātrī K.Suns Dziesmu svētku laikā izrādīs Latvijas filmu programmu

Tuvojoties Dziesmu un deju svētkiem, kinoteātrī K. Suns apkopota jaunu un ievērības vērtu Latvijas filmu programma, kas skatītājiem būs pieejama no svētku pirmās dienas – 30. jūnija. Programmā gan pēdējā laika populārākās spēlfilmas, gan dokumentālais kino un animācija, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Top jauns komēdijseriāls Pilna pastkaste

Jūrmalā, Ķemeros, SIA Latvijas mobilais telefons sadarbībā ar studiju Mistrus Media sākuši darbu pie miniseriāla Pilna pastkaste filmēšanas. Komēdijseriāls, kas top pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas, ir iecerēts četrās sērijās un vēstīs par kādas Latvijas mazpilsētas notikumiem mūsdienās, kur sižeta centrā ir notikumi vietējā pasta nodaļā, vēsta Mistrus Media pārstāvji.

Ansī animācijas festivālā vienā no konkursiem iekļauta Indras Sproģes īsfilma

Svētdien, 11. jūnijā, Francijas pilsētā Ansī/Annecy sāksies Eiropā nozīmīgākais starptautiskais animācijas festivāls, kura ietvaros tradicionāli notiek arī vērienīgais filmu tirgus MIFA (International Animation Film Market). Šogad vienā no festivāla konkursiem iekļauta Indras Sproģes īsfilma, projektu prezentācijai atlasīts Ginta Zilbaloža topošais pilnmetrāžas darbs, filmu tirgū strādās apvienotais Baltijas stends un vairāku Latvijas animācijas studiju pārstāvji.

Signes Baumanes filma Mans laulību projekts nonāk uz kinoekrāniem visā Francijā

Signes Baumanes starptautiski augstu novērtētā filma Mans laulību projekts nonāk pie Francijas kinoskatītājiem Parīzē, Tulūzā, Marseļā, Nantē un daudzās citās pilsētās. Uzsākot filmas izrādīšanu Francijas kinoteātros, 7. jūnijā režisore Signe Baumane tikās ar skatītājiem Parīzes prestižākajā kinoteātrī UGC Ciné Cité Les Halles – ar 40 kinozālēm tas ir lielākais ne vien Francijā, bet visā Eiropā.

Projekti manās kabatās. Producents Dominiks Jarmakovičs piedalās Kannu tirgū un joprojām ceļ teltis un stūrē busu © DIENA

76. Kannu starptautiskais kinofestivāls, kas ir viens no nozīmīgākajiem kinoindustrijas notikumiem pasaulē. Tā laikā notika arī daudzsološajiem kino profesionāļiem veltītā programma Producenti kustībā/Producers on the Move, kurā piedalījās arī Latvijas pārstāvis – Studijas Lokomotīve producents Dominiks Jarmakovičs, kurš bija vienīgais no Baltijas valstīm. Aicinājām viņu uz nelielu sarunu par pieredzēto kino mekā.

Riga IFF gatavo kino festivāla 10. sezonu un atklāj pirmās filmas

Lielākais kino notikums Latvijā un viens no nozīmīgākajiem kino festivāliem Baltijā – Rīgas Starptautiskais kino festivāls jeb Riga IFF – 12. oktobrī svinīgi atklās savu desmito sezonu. Profesionālu vietējo un ārzemju kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā vairākos Rīgas kinoteātros un tiešsaistē visā valstī. Riga IFF skatītājiem piedāvās vairāk nekā 100 starptautiski atzītus, izmeklētus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, izgaismojot aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus.

Ar Nacionālā Kino centra atbalstu 2023. gadā tiks sākta 16 filmu uzņemšana

Nacionālais Kino centrs (NKC) apstiprinājis 2023. gada filmu ražošanas konkursa rezultātus – ar konkursā pieejamo finansējumu 1 411 871 eiro tiks uzsākta kopā 16 filmu ražošana – piecas pilnmetrāžas spēlfilmas, sešas dokumentālās filmas, divas pilnmetrāžas animācijas filmas, divas animācijas īsfilmas un viens animācijas īsfilmu cikls, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Jūnija vidū Rīgā norisināsies performances festivāls Starptelpa

Rīgā no 13. līdz 18. jūnijam norisināsies Baltijā vērienīgākais starptautiskais performances mākslas festivāls Starptelpa. Šī gada festivāla galvenais vadmotīvs - sadarbība starp mākslinieku un skatītāju, pārkāpjot šķietami slēgtās mākslas radītāja un vērotāja robežas.