Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kino/TV

Signes Baumanes filma Mans laulību projekts iekļūst Oskara pretendentu sarakstā

Režisores un mākslinieces Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filmas Mans laulību projekts starptautiskā izrādīšana sasniegusi Latvijas filmai vēl nebijušu mērogu – to savās programmās iekļāvuši vairāk nekā 100 festivāli visā pasaulē, filma jau apceļojusi vairāku Eiropas valstu kinoteātrus, bet kopš oktobra sākuma nonākusi uz ASV un Kanādas kinoekrāniem. Savukārt 7. decembrī ASV Kinoakadēmija publiskoja 33 filmu sarakstu, kas pretendē uz Oskara balvas nominācijām pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā, un starp tām atrodama arī filma Mans laulību projekts, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Tuvojas Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšana Berlīnē

Sestdien, 9. decembrī, Berlīnē (Vācijā) notiks Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšana 2023. gada labākajām filmām un kinoprofesionāļiem, ceremonijas tiešraide būs pieejama arī straumēšanā dažādās platformās (gan EFA, gan, piemēram, kinoteātra Splendid Palace mājaslapā), ļaujot novērtēt arī Latvijas profesionāļu dalību Eiropas kino procesos, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

No Pansijas pilī līdz TTT meitenēm. Prezentēti deviņi jauni topošo filmu projekti

Nacionālais Kino centrs tiešsaistē publicējis ierakstus no prezentācijas 4 seriāli + 5 filmas. Ko gaidīt? – tā ir iespēja iepazīties ar deviņiem topošajiem kinodarbiem, kas uz ekrāniem nonāks, sākot ar nākamā gada janvāri. Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu top četras daudzsēriju filmas, viena pilnmetrāžas dokumentālā filma un četras pilnmetrāžas spēlfilmas, informēja Nacionālā Kino centra pārstāvji.

Patriotu nedēļai portālā filmas.lv vairāk nekā 20 000 skatītāju no 70 pasaules valstīm

Latvijas valsts svētkiem veltīto Patriotu nedēļas tiešsaistes festivālu, ko portālā filmas.lv no 11. novembra līdz 19. novembrim rīkoja Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Ārlietu ministriju, apmeklējuši vairāk nekā 20 000 skatītāji no 70 pasaules valstīm, liela interese bijusi arī par citām portālā ievietotajām Latvijas filmām, kas bez maksas pieejamas gan visur pasaulē, gan tikai Latvijā, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Latvijas kopražojuma filma Pieci ar pusi mīlas stāsti kādā dzīvoklī saņem balvu Tallinas kinofestivālā

Tallinā noslēdzies Ziemeļeiropas vērienīgākais filmu nozares notikums – Tallinas starptautiskais kinofestivāls Melnās naktis (Pimedate Ööde Filmifestival jeb PÖFF). Programmā Rebels With a Cause par labāko tika atzīta režisora Toma Vengra spēlfilma Pieci ar pusi mīlas stāsti kādā dzīvoklī, Lietuvas, Latvijas un Īrijas kopražojums, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Notiks Artdocfest/Riga iesildošās dienas

Kinoteātrī Splendid Palace no 3. līdz 5. decembrim notiks 4. Starptautiskā dokumentālā kinofestivāla Artdocfest/Riga iesildošās dienas - Warm-Up Days. Tās notiks trīs mēnešus pirms festivāla, kura norise plānota no 1. līdz 8.martam, informēja festivāla rīkotāji.