Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Starptautiskās mākslas biennāles Marīna 2023 galveno balvu saņem Ingrīda Ivane

Piektdien, 7. jūlijā, 4. Starptautiskās mākslas biennālē Marīna 2023 Jūrmalas muzejā un Jūrmalas Brīvdabas muzejā atklāta konkursizstāde Ūdensdievam uz pleciem. Izstādē eksponēti vairāk nekā 140 darbi dažādās tehnikās, kurus pieteikuši mākslinieki no 7 valstīm. Šogad galvenā balva piešķirta gleznotājai Ingrīdai Ivanei, informēja biennāles rīkotāji.

Sanākam izstādē no visas Latvijas © DIENA

Gaisā levitē vainagi un cepures, no koka izgrebti putni un salmiem veidoti puzuri – līdz 30. jūlijam Sporta ielā 2 ir aplūkojama Dziesmu un deju svētkiem tapusī tautas lietišķās mākslas izstāde Mēs, kurā vienkopus ir redzami audēju, rokdarbnieku, pinēju, rotkaļu, kokgriezēju un keramiķu darbi, kas izvēlēti un atceļojuši no visām valsts pusēm.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā izskanēs koncertprogramma 1001 Hildegarde

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē 16. jūlijā plkst. 16.00 izskanēs jauna muzikāli teatrāla koncertperformance 1001 Hildegarde, ko piedāvā senās mūzikas dziedātāja un rataliras spēlmane Dārta Paldiņa, māksliniece Velta Emīlija Platupe, multiinstrumentāliste, aranžētāja Ilze Grunte un seno taustiņinstrumentu un fideles spēles meistars no Polijas Maurīcijs Račiņskis.

Jūrmalā norisināsies 4. Starptautiskā mākslas biennāle Marīna 2023

No 7. jūlija līdz 3. septembrim Jūrmalas mākslas telpās un brīvdabā notiks 4. Starptautiskā mākslas biennāle Marīna 2023. Atbilstoši šī gada tēmai Ūdensdievam uz pleciem mākslinieki pievērsušies personīgai pieredzei saistībā ar jūru. Mākslas cienītāji varēs apmeklēt septiņas vizuālās mākslas izstādes, radoši izzinošus pasākumus un aktivitātes ģimenēm ar bērniem, informēja biennāles rīkotāji.

Izdota Ulda Brieža foto grāmata Jaunie laiki

Izdevniecībā Neputns klajā nākusi Ulda Brieža foto grāmata Jaunie laiki. Sastādītāji Uldis Briedis un Raimonds Ķirķis. Tekstu autori: Raimonds Ķirķis, Māris Zanders, Osvalds Zebris, Aivars Liepiņš. Dizains: Klāvs Priedītis. Attēlu apstrāde: Jānis Pauzers.