Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eiropa

Zelenskis atzīst, ka apsver Zalužnija nomaiņu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā Itālijas raidsabiedrībai Rai1 atzina, ka apsver jautājumu par Ukrainas Bruņoto spēju virspavēlnieka Valērija Zalužnija nomaiņu, kā arī par valsts vadības restartu.

Vācija legalizēs marihuānu līdz 1.aprīlim

Vācija plāno legalizēt marihuānu līdz 1.aprīlim, valdošo partiju pārstāvjiem par šo lēmumu paziņojot pēc ilgām debatēm par galīgajām detaļām un veselības aizsardzību.

ES valstis vienojušās par atbalstu Ukrainai 50 miljardu eiro apmērā

Jau stundu pēc Eiropas Savienības (ES) samita sākuma visu 27 dalībvalstu līderi ceturtdien panākuši vienošanos par ilgtermiņa finansiālo palīdzību Ukrainai, pavēstījis Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. Iepriekš par to tviterī ziņoja arī Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa.

Shell peļņa pērn samazinājusies vairāk nekā uz pusi

Nīderlandes un Lielbritānijas naftas un gāzes kompānija Shell pērn strādāja ar 19,4 miljardu dolāru peļņu, tai samazinoties vairāk nekā uz pusi salīdzinājumā ar 42,3 miljardiem dolāru gadu iepriekš, teikts kompānijas ceturtdien publiskotajā paziņojumā.

Ukraina dokumentējusi 626 Krievijas ķīmiskos uzbrukumus

Ukraina ir dokumentējusi 626 ķīmiskos uzbrukumus no Krievijas puses, paziņoja Ukrainas pastāvīgā pārstāvja starptautiskajās organizācijās Vīnē vietniece Natālija Kostenko Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Sadarbības drošības jomā foruma kārtējā sēdē.

ES ierēdņi aicina noteikt Izraēlai ieroču embargo

Vairāk nekā 1500 Eiropas Savienības (ES) ierēdņi parakstījuši vēstuli, kurā aicina ES noteikt Izraēlai ieroču embargo un brīdina bloka vadītājus par viņu juridisko pienākumu veicināt mieru, aizsargāt cilvēktiesības un nodrošināt starptautisko tiesību piemērošanu Gazas joslā.