Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Internetveikali telpaugu iegādei

Lielu daļu lietu tagad esam spiesti iegādāties internetā. Kaut arī lielveikalos ir augu nodaļas un ziedu veikali ir vaļā, iespējams zaļi iepirkties arī interneta veikalā – pēdējā ne tikai sēklu un sīpolu klāsts ir plašs, bet pieejami arī veselīgi un interesanti telpaugi, padomi to kopšanai un iespējas sapazīties ar domubiedriem sociālajos tīklos.

Augu Tantes bodīte

Pavisam svaigi ir tapusi mājaslapa AuguTante.lv. Tā pieder telpaugu kopšanas entuziastei Inesei. Augu Tante iepērk telpaugus galvenokārt no Eiropas audzētājiem (Nīderlande, Dānija, Itālija u. c.). Augu piegādātāji ir sertificēti un ir garantējuši piegādāt augstas kvalitātes telpaugus bez kukaiņiem un slimībām. Tāda ir arī†Augu Tantes politika – tirgot skaistus un veselīgus telpaugus. Tomēr, neskatoties uz to, vienmēr, kad mājās tiek atnests jauns telpaugs (no Augu Tantes vai jebkuras citas vietas), ieteicams to novietot atsevišķi no citiem augiem un mēnesi turēt tā saucamajā karantīnā. 

Tāpat ieteicams ļaut augam lēnām adaptēties jaunajās mājās – pārlieku nepārliet vai neiekaltēt, nešokēt ar saulainu vietu uzreiz pēc izņemšanas no iepakojuma. Augi jau ir mērojuši tālu ceļu no Eiropas audzētājiem uz Latviju, viņiem jāļauj palēnām pierast pie jaunajiem dzīves apstākļiem. Telpaugus, pareizi sapakojot, var bez problēmām sūtīt ar pakomātu vai kurjera piegādi. Pie nosacījuma, ka augs atbilstoši iepakots, tas var ceļot pakā pat divas nedēļas un nekas slikts viņam nenotiks. Taču cilvēciskās kļūdas ir iespējamas, un var gadīties, ka transportēšanas rezultātā kāda lapiņa ir nolūzusi, ieplīsusi vai kā citādi cietusi. Ja augs pilnībā bojāts, Augu Tante piedāvā iespējas to atdot. Ziemas periodā, ja gaisa temperatūra ārā ir zemāka par +5 grādiem, sūtījuma pakā jāievieto sildelements, kas pakāpeniski izdala siltumu un pasargā telpaugus no nosalšanas. Sildelementa cena ir 1,50 eiro, to var pievienot pasūtījumam vajadzības gadījumā.

Augu Tantes veikaliņā pieejami dažnedažādi augi – lieli un mazi, arī puķupodi, aksesuāri telpaugu kopšanai – tai skaitā fotosintēzes spuldzes, augsnes mēslojumi, līdzekļi pret kaitēkļiem, ne tikai funkcionāli, bet arī dekoratīvi augu balsti un supersmukas lejkannas. 
 

Augu abonements

Līdzīgi kā ar žurnāliem vai avīzēm, augus var arī abonēt – šādu servisu piedāvā projekts Easypot.club, kas pērn sāka darboties un ir iemantojis daudz pozitīvu atsauksmju. Augus iespējams abonēt uz vienu, trim vai sešiem mēnešiem, tie tiek piegādāti ne tikai Latvijas teritorijā, bet arī visas Baltijas un pat Eiropas mērogā, turklāt sola tos aiztransportēt uz tādām vietām, kur parasti ar preču piegādi ir grūtības. Ir mini augu komplekti, speciālas izlases ar nosaukumu Augi, kurus grūti nogalināt, dzīvniekiem draudzīgi augi, retie augi, kaktusi un sukulenti, lielie augi u. c. 

Augi tiek iegādāti no vietējiem audzētājiem, kolekcionāriem vai citiem uzticamas izcelsmes avotiem, kas nozīmē, ka tie ir kvalitatīvi un veselīgi. Easypot īpašnieces ir Jūlija Belkina un Jekaterina Jačmeņeva, un arī viņām, tāpat kā Augu Tantei, aizraušanās ar telpaugiem sākotnēji bijis hobijs. 
 

Palīdzēs arī izvēlēties

Veikaliņš Podi un Podi, kas atradās t/c Domina un izcēlās ar plašu telpaugu klāstu, pieejams arī internetā Podiunpodi.net. Te atradīsiet gan grieztos ziedus un telpu dekorus, gan puķu podus, vāzes, sveces un dekorus. Telpaugu klāsts ir iespaidīgs – kāpelējošie, kokveida, krūmveida, nokarenie, ziedošie, lielie, mazie un retie. Pieejamas fotosintēzes lampas, augsnes maisījumi dažādu veidu augiem, mēslošanas līdzekļi. Telpaugus iespējams arī iznomāt, pieejami apzaļumošanas un floristikas pakalpojumi, bet blogā – vērtīgi padomi telpaugu kopšanā. Veikaliņa īpašnieki Aija un Juris paši ir augu kopšanas entuziasti, apmeklē audzētājus un izvēlas tikai kvalitatīvākos augus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits