Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svētku eglīte – tik dažāda!

Tiem, kas ilgtspējas principu, vietas trūkuma vai citu iemeslu dēļ nevēlas tradicionālu Ziemassvētku eglīti, interjera dizainers Dariuss Rimkus iesaka izvēlēties neordinārus risinājumus.

"Radošajā procesā var iesaistīt visu ģimeni un izmantot mājās pieejamos materiālus – grāmatas, dažādus rotājumus un interjera priekšmetus vai LED lampiņu virtenes, ko piestiprina pie sienas, veidojot eglītes kontūru. Šādi risinājumi ir dabai draudzīgi, turklāt, ja mājās ir dzīvnieki vai mazi bērni, tas ir arī drošāk. Var iegādāties arī jau gatavu auduma, bambusa vai koka eglīti, kuru izrotā pēc sirds patikas," iesaka IKEA interjera dizainers. Mākslīgās eglītes mēdz būt izgatavotas no cukurniedru plastmasas – atjaunojama materiāla, kas salīdzinājumā ar parasto plastmasu ir dabai draudzīgāks.

Televīzijas raidījumu vadītāja un ilgtspējīga dzīvesveida atbalstītāja Kristīne Garklāva saka, ka viņas ģimenē eglītes rotāšanai katru gadu izmanto tos pašus rotājumus. "Daži no tiem palikuši mantojumā no manas vecmāmiņas, bet reizēm mums arī pietiek, ja vienkārši ieliekam svecītes. Mūsu ģimenē īpašu uzmanību pievērš arī Ziemassvētku eglītei. To dodamies meklēt vietās, kur nesen veikta mežizstrāde vai meža tīrīšana, vai izvēlamies no vētrā nokritušu koku galotnēm," saka Garklāva.

Savukārt tekstilmāksliniece Ilze Tigule pirms sešiem gadiem, dzīvojot nelielā dzīvoklī un audzinot mazus bērnus, praktisku apsvērumu dēļ īsto egli aizstājusi ar audumu, uz kuru uzdrukāts eglītes attēls. To viņa izmanto joprojām, un tādu arī citi var iegūt savā īpašumā, sazinoties ar mākslinieci.  

Stilīgu Ziemassvētku eglīti var izveidot pat no mežā atrastiem zariem, ja vien tos atbilstoši izrotā. Eglītes lomu var nospēlēt arī kāds no mājās esošajiem zaļajiem augiem, piemēram, izpušķojot palmu, tā būs kā atmiņas par skaistākajiem ceļojumiem un atgādinās, kā svētkus sagaida tropu zemēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits