Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reizēm pietiek ar vienu smaidu

"Ja gribi būt laimīgs, vispirms jābūt priecīgam," uzskata Pāvels Romislovs, kurš aizvadītajā vasarā nosvinējis savu 75. jubileju. Viņš ir rīdzinieks, kuram ikdiena paiet tik spraigā tempā, ka par pensijas vecumu runāt ar senioru šķiet teju nevietā. Pāvels aktīvi ceļo, brauc ar velosipēdu, nūjo, piedalās nūjotāju sacensībās 10 kilometru distancēs. Ziemā slēpo.

Pirms pieciem gadiem viņš bija starp tiem, kuri piedalījās Lattelecom īstenotajā projektā Pieslēdzies, Latvija!. Pats šajos kursos apguvis datorapmācības programmu, pēc tam seniors kļuva par skolotāju saviem vienaudžiem. Arī pašlaik Pāvels mācās – apgūst angļu valodu. Un lasa Bībeli.

Patiesībā mācīšanās kā process Pāvelam nekad nav bijusi sveša. Pēc izglītības viņš ir zootehniķis, absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju un jaunībā strādājis zvērsaimniecībās Ķekava, Gauja un Ezerciems. 90. gados Pāvels Romislovs bijis galvenais speciālists LM Republikāniskajā skaitļošanas centrā, tad strādājis ZA Polimēru mehānikas institūta Konstruktoru birojā kā projekta galvenais konstruktors, bet 90. gadu beigās – VAS Privatizācijas aģentūra pilnvarnieks; projekta vadītājs a/s Parekss apdrošināšanas kompānijā. 2000. gadā ieguvis papildu izglītību – izgājis muitošanas speciālista kursus un strādājis kā muitas brokeris. Savukārt 2003. gadā kursos apguvis daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas pamatus un pašlaik ir pagājušā gadsimta sākumā celtās mājas, kur dzīvo, vecākais Gogoļa ielā.

Pāvelam Romislovam ir trīs bērni, četri mazbērni, viens mazmazbērns. Taujāts, vai kas mainījies dzīvē, kopš aizgājis pensijā, seniors plati smaida: "Jā! Man ir mazāk laika." Nūjošanas nodarbības norisinās vairākas reizes nedēļā, Pāvels nūjo kopā ar domubiedriem Dārziņos. Viņš nodarbojas arī ar jogu – pabijis jogas nometnēs Grieķijā un Indijā. Pirms 12 gadiem seniors saskāries ar ļaundabīgu diagnozi, bet šo kaiti uzveicis. Tolaik slimnīcā viņš devies pie kapelāna, kurš ieteicis: "Apzinieties, kas esat, ko jūs varat un ko varat dot." –

"Šī došanas izjūta man ir ļoti izteikta. Reizēm tas neko nemaksā – tikai uzsmaidi otram, un šis cilvēks pasmaidīs. Bet es cenšos visiem savu iespēju robežās palīdzēt," saka Pāvels.

Viņš neslēpj – ir romantiķis, kam patīk tvert skaistus mirkļus un iespaidus. Šogad Pāvels pabijis Marokā un Igaunijā, bet mūsu sarunas brīdī jau pošas uz Briseli iepazīties ar Eiropas Parlamenta mītni.

Pāvelam Romislovam ir laba draugu sabiedrība. Ar savu draugu – fotogrāfu amatieri viņi kopā dodas meklēt labus fotokadrus. "Un vēl es apmeklēju deju nodarbības. Mācos lēno un Vīnes valsi, citas balles dejas," paskaidro seniors. Reiz Pāvels uzdrošinājies aiziet pie astrologa, kurš viņam pareģojis ilgdzīvošanu. "Mana mamma nodzīvoja gandrīz līdz 100 gadiem! Vēl astrologs norādīja, ka man patīk pārmaiņas, patīk ceļot. Smēju, ka ir patīkami maksāt par tādām ziņām. Katrā ziņā līdz 100 gadu vecumam manos plānos ir iemācīties peldēt un dejot. Un vēl – dot prieku, raisīt labas sajūtas citiem," – tā seniors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits