Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

3 iemesli, kādēļ vīrietis savā ģimenē nav galvenais

Vīrietis nespēj pieņemt pats savus lēmumus, ļauj dzīvesbiedrei vadīt savu dzīvi un viņai pakļaujas? Kādi ir biežākie iemesli, kādēļ vīrieši mēdz būt vāji un ļauj, lai viņu vietā lemj sieviete, stāsta konsultējošais speciālists Juris Sērmukšs.    „Partnerattiecībās un ģimenes dzīvē pastāv ļoti daudzi un dažādi modeļi.

Ir vīrieši, kuri lēmumus pieņem kopīgi ar savu sievu, ir arī tādi, kas tos pieņem autoritatīvi un, protams, arī tādi, kuri savas dzīves izvēles ļauj izdarīt sievietei. Apskatot šo trešo specifisko gadījumu, jāsaka, ka iemesli, kādēļ vīrieši dažkārt ir vāji, var būt ļoti dažādi,” stāsta Juris Sērmukšs. Lūk, daži no biežākajiem!Atbildība darbāViens no iemesliem, kādēļ vīrietis savā ģimenē vairās uzņemties atbildību un pieņemt savas izvēles, var būt atbildīgs amats. Tad, ja vīrietis ieņem vadošu, augstu amatu un ikdienā ir noslogots darbā, tad mājas viņam var būt vieta, kur atpūsties nevis atkal pieņemt lēmumus un vadīt!  


Mājas – vide, kuru nepārzina

Tad, ja lielāko daļu laika vīrietis aizvada darbā, iespējams, ka mājas un ģimene ir vide, kuru viņš tik labi nepārzina un neprot organizēt, un tieši šī iemesla dēļ vairās uzņemties atbildību vai pieņemt lēmumus, un to uztic sievietei.


Bērnības pieredze

Tā kā mūsu izvēles pieaugušā vecumā lielā mērā ietekmē bērnībā piedzīvotais, vēl viens būtisks faktors, kas var ietekmēt vīrieša nespēju būt izlēmīgam, ir mazotnē redzētais vecāku attiecību modelis!

„Ļoti būtiski, kurš no vecākiem vīrieša ģimenē bijis noteicošais, kurš pieņēma lēmumus. Tad, ja vīrietis savā bērnībā iemācījies to, ka mamma ir tā, kura visu vienmēr nokārto sava vīra un dēla vietā, un, ja viņa bijusi atbildīga par svarīgākajiem ģimenes lēmumiem, tad var teikt, ka vīrietis ir kā izaudzis puika, kuram tāpat kā mazotnē vajadzīgs, lai viss tiktu nokārtots viņa vietā,” skaidro Juris Sērmukšs.  Speciālists apgalvo, ka pastāv vēl daudzi faktori, kas var ietekmēt vīrieša izvairīšanos no atbildības savas ģimenes dzīvē. Piemēram, liela nozīme ir arī viņa personībai un rakstura iezīmēm.

Šādas attiecības ir izdevīgas!


Kā jebkuru, arī šo attiecību modeli jebkurā brīdī ir iespējams mainīt, ja vien abiem no partneriem ir tāda vēlēšanās. Tomēr kā novērojis konsultējošais speciālists Juris Sērmukšs, pat tad, ja iesākumā šāda savstarpējo attiecību kārtība neapmierina, nereti ar laiku tajā savus ieguvumus saskata gan viena, gan otra puse! Ja tā, tad bieži vien pāris saprot, ka šo ģimenes modeli nemaz nav izdevīgi mainīt.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.04.2023.

Kārtoju skapī zeķu atvilktni un konstatēju, ka 100 zeķu diemžēl nav 50 zeķu pāru, bet tikai 100 zeķu…

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko