Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ātrie brieži. Desa & Co

Bioloģijas doktors un farmaceits Guntis Belēvičs pazīstams kā cilvēks, kurš ja reiz kaut kam pieķeras, tad ne pa jokam. Aptieku biznesu beidzis kā miljonārs, viņš izveidojis un publikai atrādījis vienu no iespaidīgākajām Latvijas glezniecības klasikas privātkolekcijām, tikpat nopietni turpina ar aptiekām saistītu priekšmetu kolekcionēšanu un filatēliju nolicis malā tikai tāpēc, ka droši vien sapratis, ka citādi neliksies mierā, kamēr nebūs sakrājis visas pasaules markas. Toties vēl citā savā vaļaspriekā — briežkopībā — Belēvičs izvirzījis līdzīgu mērķi — izaudzēt pasaulē labāko briedi. Ar briežkopību te nav domāti ziemeļbrieži, bet gan briežu jeb iršu dārzos audzējamie staltbrieži, tātad Latvijā jau sen pastāvējusi nozare, kuras atjaunošanās sakrīt ar briežu dārzu uzplaukumu Eiropā. Netālu no Kokneses, Iršu pagastā, Belēviča zemnieku saimniecībā Zemitāni mīt ne tikai brieži, šobrīd aptuveni 300 hektāros te līdzās vairāk nekā 1500 staltbriežu ganās arī dambrieži, mufloni, sumbri, mežacūkas. Simt hektāros izvietota briežu ciltsdarba saimniecība ar visu nepieciešamo infrastruktūru. Pārējā teritorijā (600 hektāru) tiek veidots safari parks, kas drīzumā uzņems apmeklētājus, kuri vēlēsies priecāties par dzīvniekiem un apkārtējās dabas skaistumu.

Turpat Belēvičs uzcēlis modernu gaļas pārstrādes uzņēmumu. Tā produkcija notestējama Aizkrauklē un jau kādu laiku arī Rīgā spīķeros pie Centrāltirgus. No dzelzceļa puses dodoties paralēli tramvaja sliedēm radošo industriju jeb spīķeru kvartāla virzienā, jau pirmā spīķera sānos ieraugāms brieža siluets un veikaliņš, kura nosaukums ir pieticīgāks nekā te dabūjamā produkcija — desa & co. Zem "co" slēpjas gan brieža, gan stirnas, gan mežacūkas un muflona gaļas izstrādājumi. Protams, arī dažādu desiņu te netrūkst, ieskaitot vienu no pircēju iecienītākajām — Iršu aknu desu. Kāds ārēji desai līdzīgs izstādājums ir garšīgs brieža kaulu buljona koncentrāts, iegādājams gan mazā simtgramu desiņā (Ls 0,15), gan garākā desā, paredzēts atšķaidīt ar karstu ūdeni.

Jāteic uzreiz, īpaši lēti šie produkti nav, tāpēc arī veikalā nemana Centrāltirgum raksturīgo publiku. Kamēr te ēdām, desā iegriežamies manījām gan vienu no spīķeru atjaunotājiem Dinni junioru, trimdas dzejnieci, gan citus solīdus ļaudis, kurus te piesaista gan atjaunoto spīķeru aura un laipnā apkalpošana. Kur mēs ēdām? Turpat, jo desa & co ir ne tikai veikals, bet arī bistro, kura cenas ir vai vismaz šķiet zemākas. Barot apmeklētājus desa sāk jau no deviņiem rītā, cepot kruasānus (Ls 1,00), servējot desmaizes, pastētes maizes, cepamdesiņas ar oliņu (Ls 1,50), iršburgeru ar sieru un dārzeņiem (Ls 2,50). Pusdienās pagaidām ir divi ēdienu komplekti — brieža buljons un iršburgers vai buljons un cepamdesiņas. Pie tik nopietnas gaļas prasītos klāt arī kāds alus vai vīns, bet pagaidām alkoholu te netirgo. Atliek tikai Belēvičam novēlēt turpmākus panākumus briežkopībā, kas ļautu piedāvāt pievilcīgākas ragaiņu un nagaiņu cenas.

***

Desa & Co

Maskavas ielā 4

Atvērts no 9.00 līdz 18.00 (s., sv. līdz 16.00)

Ēdieni 8888

Interjers 888

Apkalpošana 88888

Atmosfēra 88888

***

Diena ēda:

1.pusdienu komplekts (karsts buljons ar zaļumiem; iršburgers ar sieru un dārzeņiem) Ls 3,10

2.pusdienu komplekts (buljons; divas cepamdesiņas ar piedevām) Ls 2,10

Iršu aknu desa 100 g Ls 1,00

Kafija Ls 0,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko