Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Gucci un Safilo piesaka radījuši ilgtspējīgus briļļu modeļus

Viens no pasaules slavenākajiem luksuspreču zīmoliem Gucci un pasaulē vadošā elitāro briļļu izgatavošanas kompānija Safilo paziņo par ilgtspējīgu briļļu modeļu kolekcijas laišanu tirgū.Augustā Gucci un Safilo grasās laist tirgū četrus modeļus, kuru ražošanā izmantota jauna tipa acetātplastmasa, kas salīdzinājumā ar tradicionālajiem briļļu ietvaru materiāliem procentuāli satur daudz vairāk dabiskas izcelsmes izejvielu.

Šī plastmasa tikai Gucci briļļu ietvariem tiek izgatavota divās krāsās - sarkanā un zaļā, kas izceļas savienojumā ar dūmakaino tumšbrūno toni. Vienlaikus tas ir atgādinājums par modes nama tradicionālās zaļsarkanzaļās lentītes motīvu.Turklāt augustā Gucci briļļu kolekciju Eyeweb, kas domāta jauniem un enerģiskiem cilvēkiem, kuriem rūp apkārtējās vides aizsardzība, papildinās divi saulesbriļļu modeļi, kuru ražošanā izmantotas bioloģiskas augu valsts izejvielas - riciņa sēklu izspaidas. Šo modeļu materiāls pēc nēsāšanas komforta un kvalitātes ir līdzvērtīgs labākajai plastmasai, kas pēdējā laikā tiek izmantota briļļu izgatavošanā, bet tajā ir liels dabiskas izcelsmes izejvielu saturs, lai mazinātu ogļskābās gāzes (CO2) izmešu daudzumu materiāla ražošanas procesā.2012.gada pirmajā pusē pa pēdām šiem ekoloģiski ilgtspējīgajiem modeļiem parādīsies arī jauna veida iepakojums, kas īpaši izstrādāts tā, lai vienkāršotu ražošanu un pakāpeniski mazinātu ietekmi uz apkārtējo vidi. Turklāt briļļu katalogus paredzēts iespiest uz Mežu uzraudzības padomes (Forest Stewardship Council jeb FSC) sertificēta papīra.Gucci un Safilo strādā pie tā, lai radītu plastmasai alternatīvu jauna tipa materiālu. Tā abi sadarbības partneri ar kopīgiem pūliņiem turpina tiekties pēc lielākas ilgtspējības, veicinot cilvēciskās, ētiskās un sociālās vērtības un allaž izceļoties kā prestiži un elitāri itāļu uzņēmumi.2004.gadā Gucci bija viens no pirmajiem uzņēmumiem nozarē, kurš visā ražošanas ciklā brīvprātīgi uzņēmās ievērot atbilstību SA 8000 standartam uzņēmumu sociālās atbildības jomā. Attiecībā uz ādas izstrādājumu, juvelierizstrādājumu, apavu un apģērbu piegādātāju ķēdēm un loģistikas centriem SA 8000 sertifikāts paredz, ka jāievēro tādas vērtības kā uzņēmējdarbības ētika, cilvēktiesības, darbinieku veselība un drošība, kā arī vienlīdzīgas iespējas.

Turklāt Gucci 2010.gadā ir izsludinājis starptautisku videi draudzīgu programmu, kas iecerēta, lai pakāpeniski mazinātu uzņēmuma radīto ietekmi uz apkārtējo vidi. Programmas īstenošanā galvenā uzmanība pievērsta tam, lai jaunajiem iepakojumiem tiktu izmantots mazāk materiāla, lietojot tikai FSC sertificētu un pilnībā atkārtoti pārstrādājamu papīru.

Vienlaikus Gucci paziņoja, ka sāk ieviest ambiciozu ilgtspējības pasākumu plānu, paredzot pakāpeniski atteikties no papīra iepakojuma un optimizēt kravas transportu, lai samazinātu autopārvadājumus un līdz ar to arī oglekļa dioksīda izmešus, efektīvi reorganizēt savu autoparku un ierobežot elektroenerģijas patēriņu veikalos. Turklāt modes nams Florencē nesen ir saņēmis sertifikātu par vides pārvaldības sistēmas atbilstību ISO 14001 standarta prasībām.

Safilo un Gucci ir lieliski sadarbības partneri, un abas kompānijas vienojas kopīgā darbā, lai briļļu izgatavošanas nozarē radītu ilgtspējīgus izstrādājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko