Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Hess ar draivu

Nebūt ne visiem globālās krīzes laikā ir klājies slikti. Vieni no tiem, kas ar bažām gaida ekonomikas uzplaukuma atsākšanos, ir McDonald's un citi ātrās ēdināšanas restorāni. Ierasto ienākumu līmeni zaudējušo cilvēku nepieciešamība meklēt lētākas pusdienošanas vietas šiem restorāniem nozīmē klientu skaita pieaugumu. Treknajos gados ēst makdonaldā vai līdzīgā iestādījumā nebija smalki, bet nu jau smalkums vairs nav prioritāte — ja ir lētāk, var pieciest arī majonēzes neizbēgamo tecēšanu un salātu krišanu laukā no gaļasmaižu torņu konstrukcijas. Ja vēl ņem vērā apkalpošanas ātrumu un to, ka jaunajai paaudzei ieturēšanās šādos krogos ir kā patīkama atgriešanās bērnībā, kad katra ēdienreize nozīmēja nosmulētu muti, kļūst skaidrs, kāpēc šis joprojām ir perspektīvs bizness.

To apliecina arī jauna Hesburger atvēršana Pārdaugavā. Blakus benzīntankam Nestes pāri Ulmaņa gatvei pretī Spicei nupat stiklotās namdurvis sarkaniem baloniem izrotājusi jauncelta Somijas ātrās ēdināšanas uzņēmuma ēka. Šis nav pirmais Hesburger Rīgā un Latvijā, te tādu šim plaukstošajam uzņēmumam mūsu valstī ir vismaz trīspadsmit, sākot no Somijai tuvākās vietas Ainažiem — tirdzniecības centrā Alfa, Origo un vēl citur —, taču Pārdaugavā gan pirmais. Tagad, braucot no Jūrmalas, varēs ātri uzēst. "Ātri" nozīmē ne vien hesburgeram parasto apkalpošanu, bet arī tādu servisu, kāds Rīgā līdz šim bijis tikai Dzelzavas ielas hesā, proti, draivu. Piebrauc ar auto, pasūti, un, kad apbrauc ap stūri, pasūtījums jau ir gatavs un tu to saņem pa lodziņu. Nav jākāpj laukā no mašīnas. Ja mašīna ir tava vienīgā dzīvesvieta, laukā kāpt nemaz negribas, un te nu hesburgers nāk pašā laikā.

Upesgrīvas ielas hesburgers mīt gaišā divstāvu ēkā. Te iespējams atrast gan saules pielietus, gan ēnā noslēpušos galdus. Pie sienas televizoriņš rāda un neuzkrītošā skaļumā spēlē mūzikas video. Pie letes, kā jau visos hesburgeros, bildēs labi redzams restorāna piedāvājums. Varbūt neesmu no tās paaudzes, kas spētu pateikt kādas būtiskas hesa ēdienu atšķirības no McDonalds: tā pati kokakola, tie paši kartupeļu salmiņi, tas pats burgeru princips, iespēja ieturēties par diviem trim latiem. Nuja, mērcītes esot citas. Uz paplātītes lapiņa ar aicinājumu iekopt Hesburger dāvanu karti — latviski, igauniski un lietuviski. Patīkami.

Bet ieskatieties uzmanīgāk — Upesgrīvas ielā tas vēl nav viss! Dažās emblēmās parādās arī uzraksts Mājas virtuve. Izrādās, šajā hesā var dabūt ne tikai burgerus. Te ir arī "normāla" ēdienkarte ar vienkāršiem un lētiem labumiem — salātiņiem (siera un tomātu salāti — Ls 0,90), zupām (soļanka Ls 0,85; buljons ar olu Ls 0,60; aukstā zupa Ls 0,85), omletēm par latu, ātrajām uzkodām (zemnieku brokastis Ls 1,60; pelmeņi ar krējumu Ls 1,00; kartupeļu pankūkas ar krējumu Ls 0,70) un pavairākiem otrēdieniem: kārtaino karbonādi (Ls 2,75), dabīgo karbonādi (tātad no nesaldētas vietējās gaļas —

Ls 3,00), ceptu zivi ar šampinjoniem (Ls 3,25), sautētu liellopu gaļu (Ls 3,00)… Piedevas par Ls 0,35. Dārgi nav nemaz. Protams, arī porcijas nav tādas, lai tu vairs nespētu piecelties no galda un tikt iekšā savā auto.

***

Ātrās ēdināšanas restorāns Hesburger

Upesgrīvas ielā 1

Atvērts no 9.00 līdz 22.30

Interjers 8888

Ēdieni 888

Apkalpošana 88888

Atmosfēra 88888

***

Diena ēda:

Hesburger lielais komplekts Ls 2,90

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko