Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kā atgūt vienmērīgu ādas toni?

Kāda mūsu lasītāja raksta: „Vēlos noskaidrot, kā visvieglāk iegūt vienmērīgu sejas ādas toni? Vai ir kādas speciālas maskas, kuras lietot lai panāktu vēlamo efektu.? Protams, ar kosmētikas palīdzību šo efektu var panāk vienā mirklī, bet vasarai tuvojoties, gribu savu seju no kosmētikas atpūtināt.”

Portālu www.sieviesuklubs.lv  konsultēja Lauma Valeine, skaistuma klīnikas 4.Dimensija dermatoloģe.

Divi iespējamie cēloņi

Dermatoloģe uzsver, ka vispirms būtiskākais ir noskaidrot sejas ādas nevienmērīgā toņa cēloni, un atklāj divus iespējamos problēmas iemeslus.

„Pirmkārt, par nevienmērīgu ādas toni var liecināt pigmentācijas traucējumi, kas savukārt norāda uz to, ka āda ir saules bojāta.

Tātad sejas āda ir saņēmusi pārāk lielu devu saules staru, un vairs nespējot uz tiem adekvāti reaģēt jeb veidot vienmērīgu iedegumu, rada hiperpigmentāciju.

Šajā gadījumā tā ir izteikta un nevienmērīga, un izveidojas noteiktos laukumos uz sejas ādas vai nu kā punktveida vai kā traipveida pigmentācija.

Dažkārt vērojams arī pretējs process, kad saules ietekmē ādā veidojas depigmentācija jeb gaišāki traipi.

Tad, ja nevienmērīga ādas toņa cēlonis ir pigmentācijas traucējumi, nedrīkst uzturēties saulē, bet dodoties ārā, ir jālieto intensīvi saules aizsarglīdzekļi,” stāsta Lauma Valeine.

Otrs iemesls nevienmērīgam sejas ādas tonim var būt nekvalitatīvs ādas virsējais slānis.

Tad, ja sejas āda ir nepareizi un nepietiekami kopta, tās virsējā kārta - pārragotās un nekvalitatīvās šūnas – ādai var piešķirt „netīru” izskatu.

Kā atjaunot sejas ādas vienmērīgo toni?

"Lai ādas tonis kļūtu vienmērīgāks, mājas apstākļos var lietot skrubi, bet salonos izvēlēties pīlinga procedūras. To, vai nepieciešams enzīmu pīlings vai augļskābju, to izvērtēs speciālists.

Enzīma pīlingu iespējams iegādāties arī lietošanai mājas apstākļos, un ar tā sastāvā esošajām, īpašajām vielām, atmirušās ādas šūnas var maigi attīrīt, tā uzlabojot arī virsējā jeb sejas raga slāņa toni," zina teikt dermatoloģe.

Vēl Lauma Valeine atklāj, ka aptiekās ir nopērkami arī īpaši, ādas toni izlīdzinoši dermokosmētikas produkti – maskas, serumi un krēmi, kuros koncertēti arī ādai nepieciešamie vitamīni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko