Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krodziņš Ceļmallapa

Tie, kas te iegriezīsies uzēst, uzreiz jābrīdina: porcijas te ir patiešām lielas, tie nav joki

Laikā, kad drukāto avīžu nākotne kļuvusi par diskusiju priekšmetu, prāts tā vien nesas atgriezties Dienas jaunībā pirms gadiem desmit, piecpadsmit. Krogu rubrikas ietvaros to varētu izdarīt, iegriežoties kādā vietā, kas eksistē tikpat ilgi kā Diena, bet kurai steigas vai kādu citu iemeslu dēļ lepnajos gados esam pabraukuši garām. Kādi tad 90.gadu sākumā bija tie galvenie krogi? Ķirsona Alus sēta bija, AnRe Rīgas centrā, Možums arī, ķīniešu restorāni un Makdonalds vēl tikai ošņāja gaisu… Kas vēl? Nuja, daža laba Zvaigznītes tipa mazkafejnīciņa, un tālāk no centra pa kādai šašliku ēstuvei. Daža no tām pārdzīvojusi pat savus idejiskos priekštečus un faktiskos pēcnācējus Kaukāza ēdienu restorānus, kas vismaz Rīgas centrā gandrīz visi izzuduši, kamēr, piemēram, par mazo šašlikkrodziņu Mangaļiem tuvākajā Mežaparka stūrī joprojām stāsta atzinīgas leģendas.

Ir vēl viens ceļmalas krodziņš, kurš pastāv jau ilgi, bet kurā līdz šim tā arī nebijām piestājuši, acīmredzot tāpēc, ka, turp braucot, mērķis allaž ir bijis kāds no jaunajiem Jūrmalas restorāniem. Minētais krodziņš atrodas Jūrmalas šosejas malā tieši pretī Vērdiņam, pirms gājēju tilta pāri ceļam. Braucēja uzmanību te vispirms piesaista arbūzu tirgotava, un tikai tad pamani, ka aiz tās ir arī krodziņš. Ja uz to nebrauc speciāli, vienmēr sanāk lielā ātrumā panesties garām, ikreiz nodomājot, kādi te tie šašliki varētu būt — vai tikpat labi kā Mežaparkā?

Kad nu tagad, pagātnes nostalģijas un arī gastronomiskas ziņkāres vadīti, esam inspicējuši Ceļmallapu — tā šo krogu sauc —, varam ar lielu pārliecības spēku teikt, ka atkal zinām, kāds ir Latvijas lielais mērķis. Pēc iekļūšanas ES un NATO valstī bija iestājies tāds kā lielu mērķu trūkuma izraisīts mulsuma brīdis. Bijām aizmirsuši, ka latviešiem ir viens mērķis, kurš patiesībā ir mūžīgs un meklējams mūsu kultūras mantojumā. Pusdienas Ceļmallapā atgādināja šo mērķi, kuru patiesībā zina ikviens latvietis, tikai ikdienā mēdz aizmirst,— pārspēt visu pasauli ēšanā. Kad esam izgājuši cauri dažām alternatīvām, ieskaitot estētisko ēšanu, kas nozīmē mikroskopiskas porcijas, rotātas trijām dažādu mērču pilēm, un varam atgriezties pie lielā Vella kalpu Ērmanīša iemūžinātā mērķa, jādodas trenēties uz Ceļmallapu. Tie, kas te iegriezīsies tāpat uzēst, uzreiz jābrīdina: porcijas te ir patiešām lielas, tie nav joki! Kad mans kolēģis ieraudzīja abus milzīgos man nestos cūkgaļas karbonādes gabalus, viņš noelsās, iekšēji priecādamies, ka nav pasūtījis to pašu. Taču, dabūjis savu cūkas filejas gabalu, saprata, ka ir tādā pašā situācijā, jo arī tas bija milzīgs.

Tomēr mēs visu apēdām. Kā mēs to spējām? Trīs iemeslu dēļ. Pirmais — latviskais patriotisms. Otrais — gaļas gabali te ir ne tikai lieli, bet arī ļoti garšīgi izcepti, citādi jau šis krodziņš te nedzīvotu tik ilgus gadus. Trešais — tagad te alus klāstu ir papildinājis arī Užavas lejamais, un kopā ar tik gardu alu varētu arī uz derībām mēģināt vēl kādu pusporciju apēst…

***

Krodziņš Ceļmallapa


Beberbeķu iela 58

Atvērts no 10.00 līdz 24.00

Interjers 888

Ēdieni 8888

Apkalpošana 88888

Atmosfēra 88888

***

Diena ēda:

Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu Ls 3,30

Cūkas filejas steiks Ls 3,30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko