Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Ginger

Ķīniešu krodziņu nekad nevar būt par daudz. Tātad ķīniešu krodziņu Rīgā ir par maz. Vienubrīd pat šķita, ka te ķīniešu krodziņi rūk rukumā, nevis vairojas, un šis fenomens tiem, kuri Ķīnā tā arī nav bijuši, lika apšaubīt visus stāstus par ķīniešu bezgala lielo skaitu pasaulē. Taču pēdējā laikā ir arī pāris cerīgu ziņu. Par vienu no tām arī būs runa. Pa vidu Blaumaņa ielas posmā starp Krišjāņa Barona un Marijas ielu ir vēries vaļā vērā liekams ķīnietis – Ginger. Tā kā sociālekonomiskās prognozes liecina, ka visai drīz ar Ķīnu robežosies Eiropas Savienība, pie šīs virtuves jāsāk pierast jau laikus pat tam, kurš to līdz šim nav darījis bijušajos un esošajos Rīgas ķīniešos.

Jā, kad paskaita, nemaz tik maz te ķīniešu nav: ir gan Krišjāņa Valdemāra un Stabu ielas stūra Honkonga, gan mazliet tālāk tajā pašā Valdemāra ielā Old Shanghai un tuvāk centram Lielais Ķīnas mūris, gan Brīvības ielas ShangriLa, gan tāds demokrātisks iestādījums kā Tallinas ielas ķīniešu bistro un vēl šis tas. Arī Āgenskalna priedēm ir savs ķīnietis, un lielveikalos allaž ļaužu pilni ir austrumu restorāni Gan bei.

Tagad savs ķīnietis būs arī Blaumaņa ielas garšīgajam galam (lai gan patiesībā Blaumaņa ielai abi gali garšīgi, tikai pa vidu tukšs). Minētajā galā Ginger, kas sevi pieticīgi nosauc par ķīniešu virtuvi un suši bāru, restorāna vārdu lieki nevalkādams, piebiedrojas diviem tādiem nopietniem krogiem kā tradīcijas bagātais Taņņa Charlestone un Innocent Café, kuras popularitāti nodrošina kafejnīcas baristu vārītā garšīgākā kafija Rīgā un demokrātiskās brīvdienu brokastis, un šie krodziņi šajā ielas posmā nav vienīgie. Tas nozīmē, ka Ginger nebūs problēmu ar gastronomiski noskaņotu cilvēku plūsmas nodrošinājumu, jāgādā tikai, lai šie cilvēki nesaiet kaimiņkrodziņos, bet iegriežas arī te.

Interjers šim nolūkam būs labs diezgan. Ir cilvēki, kuri nav pārāk lielā sajūsmā par ķīniešu krodziņos parasti valdošo sarkano krāsu, – viņu acs te patīkami atpūtīsies rāmi brūnganpelēkos toņos, koši ir tikai lukturīši pie griestiem. Nuja, Ginger nav tikai ķīnietis, bet japānis ar, tāpēc pārlieks sarkanums pozicionējumam tikai traucētu. Pietiek jau ar Mao bildītēm pie letes. Patīkamā ziņa ir tā, ka atšķirībā, piemēram, no dažu lielveikalu austrumniekiem, Ginger ir īsts ķīniešu krogs porciju lieluma ziņā. Pirmajā brīdī var šķist, ka ēdieni ir padārgi, bet to lielums neatpaliek no «veco» ķīniešu, piemēram, Honkongas, dāsnajām porcijām. Ja neprotat ar irbulīti ēst rīsus, dakšu labāk paprasīt viesmīlei, citādi var arī nepiedāvāt, lai neaizvainotu visa ķīniskā cienītāja pašcieņu. Arī ēdienu izvēle patīkami liela, turklāt ķīniešu saldskābumus un asumus papildina maki un nigiri suši karte.

Ja Ginger izlems strādāt ilgāk par plkst. 22, restorāna vārdu varēs valkāt nekautrējoties.

***

Izklaide ēda

Zivs (menca) saldskābā sojas

mērcē Ls – 6,50

Suši komplekts – Ls 4,50

Rīsi, mazā porcija – Ls 0,50

Piena oolong tēja – Ls 3,00

***

Ginger

Ķīniešu virtuve un suši bārs Ginger

Blaumaņa ielā 34

Atvērts no 12.00 līdz 22.00

Interjers 3/5

Ēdieni 4/5

Apkalpošana 5/5

Atmosfēra 4/5

Bērniem draudzīga vide 4/5

***

Ja ir, ko teikt, raksti mums Twitter.com @DienasIzklaide vai [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko