Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krogu apskats: Jūrmalas garšīgais gals

Jūrmalā, ja neskaita tos iestādījumus, kuru cenas ir domātas Jaunā viļņa publikai, labu krogu nav nemaz tik daudz. Stingri ņemot, arī te labas lietas ir trīs – 36. līnija Lielupē, kur saimnieko Lauris Aleksejevs, Orizzonte Dubultu pludmalē un trešais, par kuru būs runa, – krogs Kūriņš Kauguros.

Tie, kas līdz Kauguriem nebrauc vai nu tāpēc, ka dur jūrā tuvāk Rīgai, vai arī brauc Kauguriem uzreiz garām meklēt tukšākas pludmales, tādu Kūriņu var arī nezināt. Tā tas bija arī ar mums, kamēr te viens, te otrs paziņa, kolīdz sākās runas, kur līča Kurzemes piekrastē var labi paēst, minēja Kūriņa vārdu.

Jāteic uzreiz, sākumā man prātā nekādi nelīmējās kopā jēdzieni «labs krogs» un «Kauguri», jo, Kauguru jūrmalā nebijušam, man šis punkts Latvijas kartē asociējās visupirms ar svešā ģeopolitiskajā telpā apmaldījušos daudzstāveņu publiku. Tomēr paziņas palika pie sava: nē, Kūriņš esot īsti omulīgs latviešu krodziņš, kādus tagad vairs reti kur var atrast, ēdiens garšīgs un porcijas lielas.

Tad nu devāmies meklēt. Jāatzīstas, Kūriņu atradām tikai ar otro piegājienu un notestējām tikai ar trešo. Pirmajā reizē uznāca pārāk liels lietus, lai jūrai tuvajā Kauguru mazieliņu labirintā atrastu īsto tuneli uz jūru. Otrajā reizē atradām, bet, tā kā bija saulaina svētdienas pēcpusdiena, sapratām, ka mums nebūs tik daudz laika, lai izstāvētu rindu. Toties trešajā reizē jau bijām sagatavoti tam, ko no Kūriņa var gaidīt un ko ne, tāpēc gan atradām, gan izstāvējām un guvām patiesi lielu gandarījumu un vēlēšanos šo krodziņu (kuram, izrādās, jau 15 gadu apkārt!) ieteikt arī citiem. Ir tikai viens gadījums, kad uz Kūriņu nevajag doties, – ja vasaras brīvdienas pēcpusdienā gribat paēst labi žigli. Toties, ja gribat labi paēst, diez vai ko daudz labāku šajā līča pusē atradīsiet.

Tātad Kūriņš Kauguros atrodas pie pašas jūras, kur dzīvo vecie kaugurieši zvejnieki, un arī pats ir viens īsts zvejnieku krodziņš, pareizāk sakot, vismaz vasarās – liels dēļu šķūnis ar zvejnieku krodziņam raksturīgu atribūtiku un gariem saimes galdiem (ziemā Kūriņš sarūk līdz dažiem galdiņiem bāra namā). Publika te čum un mudž, plikāka un apģērbtāka. Radio 2 šajā vietā iederas labāk nekā jebkurā citā Latvijas krogā, un ik pa laikam te šā kanāla varoņi muzicē arī dzīvajā – nupat te bija Apvedceļš.

Par Kūriņa virtuvi paziņas nebija melojuši ne kripatas, pat nepietiekami brīdinājuši, ka krodziņa trumpis līdztekus vasarīgai demokrātijai ir patiesi lielas porcijas un labi izcepta gaļa. Mazliet pat neticami, ka saimnieki noturējušies pretī kārdinājumam virtuvē laist pa vieglo, jo atpūtnieki apēdīs tik un tā. Tieši otrādi. Un, kad es ieraudzīju, cik daudz garšīgi ceptu sīpolu ir galdabiedram atnestajā putraimdesas porcijā, sapratu pavisam noteikti, ka šurp nākšu vēl.

***

Izklaide TV ēda:

Aukstā zupa – Ls 1,90

Pīne (cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas fileja, sapītas pīnē un ceptas uz oglēm) – Ls 4,70

Ragana (vistas gaļa, siers, melnās plūmes, ingvers, apelsīnu sula) – Ls 3,70

Cepti kartupeļi – Ls 0,90

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

n

***

Krogs kūriņš

Kauguri, Kaugurciema iela 47

Atvērts no 12.00 līdz 23.00 (pirmdienās slēgts)

Interjers 4/5

Ēdieni 4/5

Apkalpošana 5/5

Atmosfēra 4/5

Bērniem draudzīga vide 3/5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko