Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Panda

Zināmā mērā pat simboliski, ka vietā, kurā atmodas laikā tika atvērta pirmā ārvalsts - Zviedrijas - vēstniecība, tagad vēries vaļā iestādījums, kas mums palīdzēs atradināties no Rietumu modeļa un pievērsties Ķīnas ceļa vērtībām. Uzreiz gan jānomierina satrauktie prāti, ka te nepiedāvā tik mazas porcijas, kādas ikdienā lieto vidējais ķīnietis.

Panda, kas te tagad piedāvā Ķīnas virtuvi, ir visnotaļ mūsu tradicionālajos priekšstatos par ķīniešu restorāniem ietilpināms krogs, varbūt tikai mazliet vienkāršāks un lētāks. Tallinas ielas bistroķīnietis šajā ziņā ir pat īstāks. Bet jāsāk pierast pamazām.

Tātad nu Rīgas vidēji klusajā centrā ir par vienu krogu vairāk, ja neskaita tos, kas veras ciet, bet tas parasti notiek tik klusi, ka, ja pats katru dienu visus neapstaigā, tad tā arī šos skumjos faktus nepamani. Pandai tuvākos un tālākos kaimiņos ir visnotaļ nopietni konkurenti. Vispirms jau iepretim uz Lāčplēša un Baznīcas ielas stūra koka namiņā iemitinājies krodziņš Lidojumam labvēlīgs laiks, tad aiz stūra megarestorāns Pie Kristapa kunga, dažus soļus aiz Vecās Ģertrūdes baznīcas atrodamais Muklājs, kurā brīvu vietu var atrast ne katru vakaru, ja gribas tikt pie kāda no šejienes brīnišķīgiem numuriem, visupirms jau pie izcilajiem rolklopšiem. Vēl turpat blakus ir Sarkans, Pieci vilki un citas ēstuves, dzertuves, līksmotavas… Kas viņām visām ļauj cerēt uz draudzīgu izdzīvošanu nākotnē? Elementāra lieta: krīžu laikos cilvēki krogos sēž biežāk. Protams, tikai tādos, kas spēj nodrošināt baudāmu atmosfēru un kaut vai bēdubrāļu pulciņu.

Restorāns Panda šādam variantam ir gatavs. Līdzās itin lētiem ēdieniem tas piedāvās arī alkoholu, tātad, ja recesijas smagā roka tevi skars, varēsi lētai, bet labi asai ķīniešu zupiņai, iekšu modinātājai, kā atšķaidītāju uzliet kādu pinti pierastāka šķidruma. Bet pagaidām tomēr Pandas akcents ir ķīniešu ēdieni. To te ir vesels lērums, pamatā dažnedažādas vistas, cūkas, pīles un arī citu gaļu variācijas un arī veģetāri ēdieni. Izvēle tiešām liela: mērce tāda, mērce šitāda, ar rīsiem, ar nūdelēm vai ar ķīniešu skaidiņām, asāki un ne tik asi. Uzreiz jāsaka kāds patīkams fakts: tie ēdieni, kas ēdienkartē atzīmēti kā asi, tādi te arī ir, tātad ugunsrijēji un pārējie aso ēdienu cienītāji laipni lūgti uz Pandu! Cenas itin rāmas: dienas piedāvājums, kurā ietilpst zupiņa un kārtīgs otrēdiens, maksā tikai Ls 3,50-3,80. Daža laba zupa ir arī par pusotru latu, rīsi bez olas par Ls 0,50, ar olu - Ls 2. Ļoti daudz labu tēju. Interjers sarkani ķīnisks, panākts ar elementāriem līdzekļiem - ķīniešu lukturīšiem, mākslīgajiem ziediem un apelsīnkokiem. Demokrātiska Ķīna - vai tad tas ir maz?7

***

Ķīniešu restorāns Panda

Lāčplēša ielā 13

Atvērts no 10.00 līdz 21.30

interjers 88

ēdieni 888

atmosfēra 8888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Cūkgaļa ar ķīniešu sēnēm un bambusa dzinumiem Ls 3,80

Etiķa un piparu vistas zupa ar ķīniešu baltajām sēnēm Ls 2,80

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko