Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgā uzstāsies japāņu instrumentālās ģitārmūzikas kvartets Mono

Jaunākajam studijas ierakstam For My Parents veltītas pasaules koncertturnejas laikā šovakar Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī, koncertu sniegs instrumentālās ģitārmūzikas kvartets Mono no Japānas, informēja koncerta rīkotāji SKYR.

Šī būs jau otrā japāņu mūziķu uzstāšanās Latvijā - pirmo koncertu Rīgā kvartets sniedza 2010.gada martā.

Kaut arī pēc minētā koncerta tika runāts par kvarteta došanos ilgstošā atpūtā, vēl 2010.gadā tika izdots koncertieraksts Holy Ground: NYC Live with the Worldless Music Orchestra. Pēc šī ieraksta izdošanas mūziķi Takakira Goto, Tamaki, Jasunori Takada un Joda uz brīdi tiešām ievilka elpu, bet jau 4.septembrī dienasgaismu ieraudzīs viņu jaunākais studijas albums For My Parents, kurā, salīdzinot ar iepriekšējiem albumiem, ir liegāka dinamika un trāpīgāka kompozīcija, turklāt saskatāms grupas attīstības ceļš.

Pēc debijas ieraksta izdošanas 2000.gadā un pirmajiem koncertiem ārpus dzimtās Japānas grupu pamanīja Džons Zorns, un pirmais ilgspēlējošais studijas albums Under The Pipal Tree klajā nāca jau ar izdevniecības Tzadik gādību. Kopš tā laika Mono turpina koncertēt. Viņi ir iepazinuši leģendāro Stīvu Albīni un viņa Electrical Audio studiju Čikāgā un ciešā sadarbībā ar viņu ierakstījuši trīs studijas albumus.

Patlaban Mono tiek ierindoti starp pasaules labākajiem postroka mūzikas spēlētājiem - žanra, kas kopš jēdziena nostabilizēšanās 90.gadu pirmajā pusē ir ticis gan cildināts, gan pelts. Cildināts nepārvērtējamā grupu Bark Psychosis, Tortoise, Godspeed You! Black Emperor, Mogwai un citu pienesuma mūsdienu rokmūzikā dēļ, bet kritizēts trūkstošo muzikālo ideju un jaunu radošo meklējumu dēļ, kas gan nav traucējis desmitus, simtus, pat tūkstošus mūziķu un grupu tiražēt jau gatavus motīvus, nereti padarot tos par klišejām.

Savukārt Mono vairāk nekā 12 gadu laikā konsekventi ir attīstījuši savu pieeju orķestrālai kompozīcijai un dinamikai, uz ko varētu attiecināt epitetu "sfēru mūzika", - tas ļauj gandrīz precīzi vizualizēt šīs mūzikas dramatismu, tajā ietverto spriedzi un taustāmos fiziskos apmērus, ja tādus maz mūzikai varētu piešķirt.

Kvarteta Mono uzstāšanās Ģertrūdes ielas teātrī sāksies plkst.20. Biļetes uz pasākumu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko