Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tomb Rider veidotājiem pārmet seksuālas vardarbības attēlošanu videospēlē

Spēles _Tomb Rider _veidotāji nonākuši pārmetumu krustugunīs sakarā ar to, ka jaunajā spēles turpinājumā iekļāvuši tādu ainu, kas attēlo seksuālo vardarbību, konkrētāk - izvarošanas mēģinājumu, ziņo ārzemju mediji.

16 gadus vecās videospēles jaunās sērijas veidotājiem arvien vairāk spēļu fanu pārmet nepieņemamu vardarbības sludināšanu, seksismu, kā arī aizvainojoša satura publicēšanu. Jaunā Tomb Raider spēle E3 šonedēļ tika prezentēta videospēļu konferencē, un tajā spēles galvenā varone Lara Krofta tiek attēlota kā viegli ievainojama sieviete, kuru klāj brūces un asinis. Spēles gaitā varonei jācīnās par savu dzīvību un jānogalina videospēlē attēlotais algotnis, pirms viņš paspēj varoni izvarot.

Spēles veidotāju pārstāvis Darels Galahers nācis klajā ar paziņojumu, norādot, ka tas nebūt nav bijis spēles veidotāju mērķis – attēlot varones seksuālo izmantošanu. Proti, videospēļu konferencē demonstrētais spēles reklāmas materiāls ticis pārprasts, vēstīts videospēles interneta vietnē.

Jāpiebilst, ka interneta vietnē youtube izplatītais spēles reklāmas rullītis Crossroads, kura saturs izsaucis sašutumu, attēlo, kā uzbrucējs aiztur Laru Kroftu, viņu noglāsta un mēģina noskūpstīt, pirms varone atbrīvojas no viņa gūsta.

Jauno videospēli Tomb Rider plānots laist pārdošanā nākamā gada martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko