Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vīriešus aicina audzēt ūsas un pārbaudīt prostatas veselību

TV6 jau trešo gadu pēc kārtas aicina ikvienu vīrieti pārbaudīt savu prostatas veselību, tā rūpējoties par sevi un galvenais - uzlabojot seksuālās dzīves kvalitāti. Atpazīšanas zīme paliek nemainīga, tās joprojām ir ūsas! Rūpējies par savu prostatas veselību un audzē ūsas, lai arī citi to redz. Esi īsts vecis!

Akcijas laikā Īpaša uzmanība tiek veltīta prostatas veselībai, jo tā tiešā veidā ietekmē seksuālās dzīves kvalitāti. Atpazīšanas zīme ir nemainīga, tās joprojām ir ūsas. Akcija sākas 26.septembrī un no televīzijas ekrāniem iesaistīties aicinās Ilze Pukinska un Andris Bērziņš. Jo visi jau zina, nereti tieši sievietes ir tās, kuras veci aizvelk pie daktera.

Kādēļ par to stresot?

Prostatas vēzis ir otra visbiežāk sastopamā onkoloģiskā slimība vīriešiem Latvijā un atklāta sākumstadijā ir pilnībā izārstējama. Prostatas veselība var būtiski ietekmēt gan vīrieša vispārējo pašsajūtu, gan seksuālo dzīvi. Prostata ir visa vecuma vīriešiem, bet būtiskākās izmaiņas tās audos sāk notikt pārsvarā vīriešiem pēc 45 gadu vecuma. Lai to laikus diagnosticētu, jāveic PSA tests.

Pagājušajā gadā kampaņas Esi īsts vecis! ietvaros no visām veiktām prostatas antigēnu testa (PSA) bezmaksas analīzēm, 15% šie rādītāji bija augstāki par normu. Šāda statistika satrauc nozares speciālistus. Kā atzina Veselības centra 4 pārstāve Sandra Čekele: „Visi urologi, kuri piedalījās akcijā, novērtēja to ļoti atzinīgi. Vīrieši, kuri nāca uz konsultācijām, tiešām nāca ar zināmām sūdzībām, bet pozitīvi ir tas, ka vīrieši sākuši pievērsties savai veselībai un nebaidās nākt uz pārbaudēm.”

Esi īsts vecis! Pārbaudi prostatas veselību!

Akcijas Esi īsts vecis! laikā no 26.septembra pirmajiem 1200 vīriešiem, kuri vecāki par 45 gadiem, asins analīzes prostatas antigēnu testam (PSA) Veselības Centrā 4 tiks nodrošinātas bez maksas. Pēc testa veikšanas, saņemot īpašu kuponu, tiks nodrošinātas konsultācija pie urologa par akcijas cenu 10.00 latiem šādās vietās Veselības centrā 4 uroloģijas dienestā, Juglas klīnikā, Diagnostikas centrā, Diplomātiskā servisa medicīnas centrā, Rīgas 2.slimnīcā Uroklīnikā un Ambulancē Uro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko