Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Žirafes Vakilija un Kimi nosvinējuši dzimšanas dienas

9. augustā Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Žirafu mājā dzimšanas dienā tika sveiktas zoodārza žirafes Vakilija (3 gadu jubilejā) un Kimi (15 gadu jubileja).

Atklājot notikumu, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Jānis Rudzītis pauda prieku par to, ka jaunā žirafe lieliski iejutusies mūsu Zoodārzā, padarot vienu no nozīmīgākajām ekspozīcijām daudz interesantāku un saistošāku mūsu apmeklētājiem: “Šie dzīvnieki ir globāli apdraudēti un iekļauti Pasaules Sarkanajā grāmatā. Mēs esam iesaistījušies žirafu EEP programmā (apdraudēto sugu Eiropas programma), lai kopīgiem spēkiem ar citiem zooloģiskajiem dārziem saglabātu šos neparastos garkaklainos dzīvniekus. Vakilijas ierašanās Rīgas Zoodārzā pērn ir lielisks apliecinājums uzticībai, ko esam saņēmuši no programmas koordinatoriem, un mūsu darbinieku profesionalitātei. Pa šo gadu esam godam turējuši augstu uzstādīto kvalitātes latiņu. Par to ir liels prieks gan mums, gan arī apmeklētājiem.”

Pasākuma turpinājumā žirafu kopēja Aleksandra Mihailidi-Antonovska stāstīja par abu žirafu raksturiem un barošanas īpatnībām: “Sākumā abi dzīvnieki mita atsevišķos voljeros, taču viņi varēja  gan saostīties, gan pieskarties viens otram. Kad abi bija saraduši, tad laidām tos kopā vienā aplokā. Vakilija, kā jau jauns dzīvnieks, labprāt vēlas rotaļāties, taču Kimi ir ieturēts un daudz šādas delverībās neiesaistās. Tā kā Vakilija vēl nav pieaugusi, tad tai nepieciešama enerģētiski un minerālvielām, vitamīniem bagātīgāka barība. Tādēļ gan šodienas svētku tortē, gan arī ikdienas maltīšu sastāvā ir vairāku veidu granulas, mazliet burkāna kārumam un regulāri arī ķiploks. Mēs ik dienas rūpējamies, lai mūsu dzīvnieki saņemtu pilnvērtīgu, sabalansētu un veselīgu barību.”

Pasākuma noslēgumā abi gaviļnieki varēja baudīt “svētku torti žirafu gaumē”, kas tika iebērta speciālās liela izmēra pudelēs ar caurumiem, lai Vakilijai un Kimi vairāk nāktos nopūlēties – tā teikt, prieks baudīt “torti” ilgāks.

Rīgas Zoodārza vadība atgādina, ka žirafes Vakiliju un Kimi dzimšanas dienā var apsveikt ikviens, ziedojot 25 eiro dzīvnieka ikdienas granulu porcijas iegādei! Labdaru vārdus ar datumu publicējam Zoodārza mājaslapas sadaļā “Atbalsti”, kur atrodami arī visi ziedošanas nosacījumi (https://rigazoo.lv/lv/atbalsti/ziedo-zirafei-vakilijai ), bez tam dienas ziedotāja vārds tiek ierakstīts īpašā stendā Žirafu mītnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko