Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Elita Mīlgrāve prezentēs autobiogrāfiju Mikrofons

Ceturtdien 7. martā notiks uzņēmējas un producentes Elitas Mīlgrāves grāmatas Mikrofons atvēršana. To veido vaļsirdīgi atklāti stāsti, kas atspoguļo Mīlgrāves celmlauža dabu, neatlaidību, dzīvessparu sasniegt virsotnes savās dzīves misijās un arī piedzīvotos zaudējumus gan biznesā, gan personīgajā dzīvē.

Caur atmiņu stāstiem atainoti aizkulišu notikumi un aprakstīti piedzīvojumi ar ievērojamām personībām Latvijas mūzikas industrijā. Nozīmīga daļa no grāmatas ir bagātais un vēsturiski vērtīgais fotogrāfiju klāsts, kuru atlasīšana, kā apgalvo pati autore, bija gandrīz tik pat ietilpīgs darbs kā grāmatas uzrakstīšana. 

Apjomīgajam 416 lappušu darbam savus ceļa vārdus devuši Guntars Račs, Aija Auškāpa un Klāss Vāvere.

"No atmodas laika pirmsākumiem līdz mūsu dienām – mazā Latvijas mūzikas biznesa vēstures grāmata, enciklopēdija un iedvesmas avots tiem, kuri gatavi mesties nezināmajā un gūt panākumus," saka Guntars Račs.

“Šis ir “Learning by doing” jeb Latvijas pirmās šovbiznesa paaudzes stāsts, kam Elita ir vislabākais piemērs. Ja ar šodienas zināšanām un pieredzi varētu sākt vēlreiz, kļūdu būtu mazāk, panākumu vairāk, tomēr pieredzi atņemt nevar un tā ir un paliek mūsu dzīves lielākais skolotājs, “ pauž Aija Auškāpa.

“Tas bija sen, bet Elita 17 gadus bija mana tiešā priekšniece. Mēs esam arī strīdējušies, un no biroja blakus istabas esmu redzējis brīžus, ko viņa pilnīgi noteikti būtu gribējusi atstāt citiem neredzamus. Bieži esmu iedomājies par to, kādu cenu viņa maksā par visu sasniegto, par nacionālā šovbiznesa (cik lepni tas skan!) granddāmas statusu. Esmu redzējis iekšējas un ārējas pārvērtības, bez kurām šie rēķini noteikti nebūtu nokārtojami. Bet tikai izlasot viņas grāmatu, sapratu, ka Madonas pašdarbnieces ceļš līdz Latvijas mūzikas industrijas spožumam un postam ir bijis daudz garāks un sarežģītāks nekā biju domājis. Arī to, cik daudz šajos kaimiņistabā pavadītajos gados man palicis nenojausta, “ saka Klāss Vāvere. 

Autore ir dzimusi un uzaugusi Madonā, un grāmatā ir izlasāmas arī Elitas bērnības un skolas laiku atmiņas, tāpēc 10. martā grāmatas atvēršana notiks Madonas kultūras namā. Tāpat ar autori martā būs iespējams tikties vairākās bibliotekās: 11. martā Kuldīgā, 12. martā Liepājā, 13. martā Jūrmalā, 14. martā Jelgavā, 15. martā Ogrē. Grāmatas lasījumu tūrē Elitas stāstījumus papildinās grupas “Atspulgi” muzikālie priekšnesumi.

Grāmatas “Mikrofons” maketu un vāka dizainu veidojusi Katrīna Vasiļjevska, vāka foto autore Olga Solovjova, redaktore Inga Žolude. Grāmatas iznākšanu atbalsta tipogrāfija “Dardedze hologrāfija”, “Antalis” un Radio SWH. 

Grāmata pieejama arī vietnē ekiosks.lv!

Sākot no 11. marta, grāmata būs pieejama lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā, un grāmatu jau no šodienas iespējams pasūtīt iepriekšpārdošanā mājaslapā www.micrec.lv/lv/veikals/ un https://buki.lv.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko