Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Dienas receptes: Gatavojoties Halovīnam

Trīs receptes ar ķirbi oktobra nogalei.

Šosvētdien griezīsim pulksteņus par vienu stundu atpakaļ, un tad jau vairs necik ilgi – klāt arī Halovīns ar saldumiem, izjokošanu un ķirbja ēdieniem.

Es šoreiz piedāvāju trīs receptes, kurās ķirbis salikts kopā ar garšvielām, ar kurām tā garša sader kā cimds ar roku – ingveru, salviju, kanēli, muskatriekstu. Aromātiski, garšīgi, vienkārši – oktobra nogalei piestāv kā uzliets.

Ķirbju zupa ar kokosriekstu pienu un ingveru

Sastāvdaļas: 600 g ķirbja (piemēram, Hokaido vai sviesta ķirbis), 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 1 ēdamk. olīveļļas, 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera, 400 ml kokosriekstu piena, 500 ml dārzeņu buljona, sāls, pipari, šķipsniņa čili (pēc garšas), nedaudz laima sulas vai ķirbju sēklu eļļas pasniegšanai, zaļumi

1. Nomizo un sagriež ķirbi gabaliņos.

2. Katlā apcep sīpolu un ķiploku, pievieno ingveru un ķirbi.

3. Pielej buljonu un vāra, līdz ķirbis mīksts (apmēram 15–20 minūtes).

4. Pielej kokosriekstu pienu un sablendē līdz krēmīgai konsistencei.

5. Pasniedz ar laima sulu vai dažām pilēm ķirbju sēklu eļļas.


Pasta ar ķirbi, salviju un sieru

Sastāvdaļas: 300 g pastas (makaronu), 400 g ķirbja (sagriezta kubiņos), 2 ēdamk. sviesta, 6–8 svaigas salvijas lapas, 1 ķiploka daiviņa, 50 g rīvēta cietā siera, sāls, melnie pipari

1. Novāra pastu līdz al dente stadijai.

2. Pannā izkausē sviestu, pievieno salviju un ķiploku, apcep, līdz smaržo.

3. Pievieno ķirbi un sautē, līdz tas kļūst mīksts un zeltains.

4. Sajauc ar pastu un rīvētu cieto sieru, pasniedz karstu.


Klasiskais ķirbju pīrāgs

Sastāvdaļas: 400 g smilšu mīkla, 400 g ķirbja biezeņa (cepta vai vārīta ķirbja), 200 ml saldā krējuma, 2 olas, 100 g brūnā cukura, 1 ēdamk. miltu, 1 tējk. kanēļa, ½ tējk. maltā ingvera, šķipsniņa krustnagliņu vai muskatrieksta

1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj smilšu mīklu formā un cep 10 minūtes. Izņem no krāsns un noliek malā.

2. Sajauc ķirbja biezeni ar olām, krējumu, cukuru un garšvielām un ēdamkaroti miltu.

3. Ielej pildījumu formā uz daļēji izceptās mīklas un cep vēl 40–45 minūtes.

4. Atdzesē un pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garšvielas, kas uzbur īsto Ziemassvētku brīnumu

Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, muskatrieksts, vaniļas cukurs, ir populārākās garšvielas, kas spēj radīt Ziemassvētku garšu un īpašo smaržu. Tām papildinot gan ikdienišķus, gan...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko