Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Dienas receptes: Pildīti dārzeņi

Ja mājās ir dārzeņi pildīšanai, vakariņas būs izdevušās.

Pildītie dārzeņi ir lielisks ēdiens gan tāpēc, ka garšīgi, gan arī tāpēc, ka izskatās ļoti dekoratīvi. Var pasniegt arī svētku galdā. Turklāt pildījuma pagatavošanā varam likt lietā fantāziju un ledusskapja un pieliekamā kambara krājumus. Galvenais – lai būtu dārzeņi, ko pildīt, un pamatprodukti, ar ko pildīt – rīsi (der arī kuskuss, bulgurs, visparastākie miežu putraimi), siers (Holandes tipa vai mocarella). Pārējās garšas var sastellēt un pievienot pēc iespējām un labpatikas.

Pildīti baklažāni

Sastāvdaļas: 4 vidēji baklažāni, 500 g maltas gaļas, pa 1 tējk. kumīna, malta koriandra un saldās paprikas, 2 sīpoli, neliela sauja sakapātu riekstu (ciedru, valriekstu), 1 sauja kapātu pētersīļu, 2 tējk. tomātu pastas, 3 tējk. cukura, 1 tējk. balzametiķa, olīveļļa cepšanai, 1 sauja sarīvēta siera pārkaisīšanai

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Sīpolus notīra un sakapā. Riekstus un zaļumus sakapā.

2. Baklažānus gareniski pārgriež uz pusēm, liek uz plāts ar griezuma pusi uz augšu. Nosmērē to mīkstumu ar eļļu, apkaisa ar sāli. Cep aptuveni 20 minūtes, kamēr zeltaini brūni. Izņem no krāsns un ļauj viegli atdzist.

3. Liek pannā kapātos sīpolus kopā ar garšvielām un eļļā apcep, kamēr tie viegli zeltaini. Pievieno gaļu, riekstus, tomātu pastu, cukuru, sāli un etiķi, kā arī pētersīļus. Labi izmaisa un cep, kamēr gaļa gatava – aptuveni 8 minūtes.

4. No baklažāniem izgrebj mazliet mīkstuma, ko sakapā un pieliek pildījumam.

5. Samazina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem. Liek baklažānus ar pildījumu cepamtraukā, nosedz ar foliju un turpina cept kādu pusstundu, līdz baklažāni mīksti.

6. Pāris minūtes pirms izņemšanas no krāsns foliju noņem, baklažānus pārkaisa ar sarīvētu sieru un ļauj sieram izkust.


Pildīti kabači

Sastāvdaļas: 4–6 nelieli kabači, 125 g (1 paciņa) rīsu, 1 tējk. kurkumas pulvera, 400 g maltas cūkgaļas, 4 saulē kaltēti tomāti, 1 daiva ķiploka, 1 sīpols, 1 mocarellas bumba, 1 sauja zaļumu (pētersīļi, lociņi), sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai

1. Rīsus novāra un atdzesē. Sajauc ar kurkumu.

2. Izvēlas nelielus garenos kabačus vai arī apaļos. Garenos pārgriež gareniski uz pusēm, apaļajiem nogriež augšējo malu. Izņem sēklas, ja tādas ir. Daļēji izgrebj mīkstumu, ko sasmalcina. Sīpolu un ķiploku notīra, sasmalcina. Sasmalcina arī saulē kaltētos tomātus un zaļumus.

3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4. Pannā uzkarsē eļļu, liek iekšā sīpolu un apcep, līdz tas caurspīdīgs. Pievieno ķiploku un vēl maisot pacep minūti, pievieno sasmalcināto kabača mīkstumu un vēl mazliet pacep. Pievieno malto gaļu, sāli, piparus un maisot apcep kādas 8 minūtes.

5. Maltajā gaļā iemaisa saulē kaltētus tomātus, gabaliņos sagrieztu mocarellu un rīsus. Pilda sagatavotajos kabačos.

6. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram pusstundu, līdz kabači mīksti un gaļa brūna


Pildīta paprika

Sastāvdaļas: 6–8 paprikas, puskukulis sakaltušas čabatas (vai citas baltmaizes), 1 sauja novārītu rīsu, 1 sauja ķirštomātu, 150 g čorizo desas, 1 daiva ķiploka, 100 g labi kūstoša siera, 2 ēdamk. skābā krējuma vai svaigā siera (pēc izvēles), eļļa apcepšanai un iesmērēšanai

1. Paprikas nomazgā, nogriež vāciņus, izgrebj sēklotni. Noblanšē verdošā ūdenī.

2. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Čorizo sagriež mazos gabaliņos. Sieru sarīvē. Čabatu salauž mazos gabaliņos.

3. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, apmaisa. Pievieno čorizo un maisot pacep 1–2 minūtes. Pievieno ķirštomātus un vēl 1–2 minūtes pasautē. Pievieno sadrupināto maizi. Maisot pacep, līdz tā uzņem visu šķidrumu. Noņem no plīts.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

5. Sagatavoto pildījumu sajauc ar rīvēto sieru un novārītajiem rīsiem. Ja vēlas, var pievienot 1–2 ēdamk. svaigā siera vai skāba krējuma. Pilda paprikās.

6. Paprikas no ārpuses pārsmērē ar eļļu, liek uz cepamplāts.

7. Liek cepeškrāsnī un cep, līdz paprika mīksta un sāk apcepties zeltaini brūna. Pasniedz nekavējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko