Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Burkānu un apelsīnu kūka

Divas svarīgas nianses: pirmkārt, kūkas biskvītam obligāti nepieciešams pievienot kanēli; otrkārt, tā kā sastāvā nav olu, jāpievieno vesela ēdamkarote cepamā pulvera (sodu nav ieteicams likt, tad būs sodas piegarša un biskvīts iznāks tumšs). Kopumā kūkai vajadzēs ap kilogramu apelsīnu. Ņemiet tādus, kas šķiet smagi savam lielumam — tajos būs vairāk sulas.

Pagatavošana1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C. 2. 22–24 cm diametra veidni izklāj ar cepamo papīru. 3. Visas biskvīta sastāvdaļas rūpīgi samaisa, nekavējoties liek veidnē, izlīdzina, liek krāsnī un cep aptuveni stundu. 4. 10 minūtes pirms šā laika beigām sāk pārbaudīt gatavību ar koka irbulīti (piemēram, sērkociņu) — ja tam nepielīp mīkla, kūka ir gatava.

5. Kad biskvīts atdzisis, to horizontāli pārgriež uz pusēm un katru biskvīta daļu pārslaka ar sīrupu, kas izvārīts no cukura un apelsīnu sulas.

6. Gatavo krēmu. Uzvāra apelsīnu sulu ar cukuru.

7. Ūdenī iemaisa vaniļas pudiņa pulveri un maisot pielej karstajam sīrupam. Maisot karsē, līdz pudiņš sabiezē. Līdzko tas notiek, liek dzesēties. Ik pa laikam apmaisa, lai neizveidojas plēve.

8. Kamēr krēms dziest, saputo sviestu, līdz tas kļūst gaišāks un palielinās apjomā. Iemaisa to krēmā. Gan svies-tam, gan krēmam šajā brīdī jābūt vienādā temperatūrā, citādi krēms sapārslosies.

9. Riekstus sausā pannā apgrauzdē, noloba mizu. Sadrupina mazliet sīkāk — to var izdarīt, kapājot ar zaļumu nazi vai ieliekot tīrā dvielī un parullējot ar mīklas rulli.

10. Biskvīta apakšējo daļu liek uz pasniegšanai paredzētā šķīvja, pārziež ar krēmu, virsū liek biskvīta otru daļu. Pārlej ar izkausētu šokolādi un pārkaisa ar riekstiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biskvītam:

200 g smalki sarīvētu burkānu, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, 3/4 glāzes izkausēta sviesta vai augu eļļas, 1/2 glāzes apelsīnu sulas, rīvēta miziņa no 
pusapelsīna, 1 ēd. k. cepamā pulvera,
1 ēd. k. kanēļa, 1 paciņa vaniļas cukura, šķipsniņa sāls

Sīrupam:

100 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 1 ēd. k. cukura

Krēmam:

200 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas, 50 ml ūdens, 2 ēd. k. cukura, 1/2 paciņas vaniļas pudiņa pulvera (piemēram, no RUF, nopērkams lielveikalos), 150 g sviesta

Glazūrai:

200 g tumšās šokolādes, 150 g lazdu riekstu

Ditas padomi:

Biskvītam ir ļoti svarīgi noķert īsto gatavības pakāpi — ja to izņem no krāsns par ātru, tas sakrītas; ja par vēlu, tas ir pārkaltis un vairs nav sulīgs.
Ja krēms tomēr sapārslojas, tas maisot īsu brīdi jāpasilda — tas kļūs viendabīgs, taču nebūs vairs tik gaisīgs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Obstlers mūsdienās

Turpinās ābolu laiks, un es turpinu pagājušajā nedēļā iesākto stāstu par vāciski runājošo zemju tradicionālo destilātu – ābolu obstleru.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko