Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

FOTO: Gardo pankūku rīti

Pirmā pankūka var arī neizdoties – jo, iespējams, ne panna, ne eļļa nav pietiekami karsta, bet visas pārējās, gatavojot pēc šīm receptēm, sanāks noteikti – saka recepšu autore Ieva Šiliņa no Dobeles dzirnavnieka. Viņai ļoti patīk izmēģināt arvien jaunas pankūku receptes. Ievai ir arī vairāki padomi, lai pankūkas sanāk ideālas.

1. Miltu sijāšana pankūkām piešķir gaisīgumu.

2. Rauga pankūkas ar mūsdienu sauso raugu izdodas vienmēr, atšķirīgs var būt vienīgi rūgšanas laiks. Kļūdīties iespējams, tikai pārmērīgi uzkarsējot pienu, kas vienkārši nogalina raugu.

3. Plāno pankūku mīklā iestrādātais sviests tām dod elastību, pankūkas neplīst.

4. Jogurta pankūkām droši var izmantot pilngraudu miltus (arī miežu, auzu) vai 1/3 daļu no kopējā miltu daudzuma (100 g) aizstāt ar bezglutēna miltiem (griķu, rīsu, kvinojas, tefa).  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko