Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kabaču lazanja

Pagatavošana1. Palielā bļodā ielej remdenu ūdeni, tajā iemaisa eļļu. Pamīšus liek lazanjas plāksnes, lai tās būtu mīkstākas.2. Sīpolu un sēnes sagriež nelielos kubiņos. Šoreiz izmantoju bērzlapes, ko pirms cepšanas vēlams apliet ar verdošu ūdeni, bet derēs arī jebkuras citas sēnes. Pannā uzkarsē eļļu, sīpolus un sēnes cep uz nelielas uguns, līdz iztvaiko šķidrums.

3. Katlā uzkarsē eļļu, tajā apcep kubiņos sagrieztu papriku. Kad tā apcepusies, pievieno kubiņos sagrieztu kabaci un tāpat sagrieztus divus tomātus. Iespiež divas daiviņas ķiploka. Pievieno notīrītu un kubiņos sagrieztu selerijas sakni. Sautē apmēram pusstundu, līdz selerija mīksta un lielākā daļa šķidruma iztvaikojusi. Pievieno sāli un Provansas garšvielu maisījumu. 4. Ietauko cepamtrauku. Pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes, līdz pamatne nosegta. Tad kārto sieru plānās šķēlītēs. Apmēram pusotra centimetra biezumā pārlej kabaču un dārzeņu maisījumu. 5. Pēc tam atkal liek lazanjas plāksnes, virsū klāj saceptās sēnes un sīpolus. Šai kārtai atkal seko lazanjas plāksnes, siera šķēlītes, kabaču un dārzeņu maisījums. Kārtojumu pabeidz ar lazanjas plāksnēm, kurām pa virsu kārto ripiņās sagrieztu tomātu, pārber ar sarīvētu Krievijas sieru. 6. Trauku pārklāj ar foliju, liek līdz 175 grādiem uzkarsētā krāsnī. Cep 30 minūtes. Noņem foliju, pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru. Liek krāsnī vēl uz piecām minūtēm. Ja elektriskajai cepeškrāsnij ir grila režīms, var izmantot to.7. Kārto šķīvjos, dekorē ar bazilika zariņu.

Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu Dienas Ēdieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

8 lazanjas plāksnes
1 kabacis — ap 400 g
glāze notīrītu sēņu
1 paprika
3 tomāti
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 neliela selerijas sakne
olīveļļa cepšanai
300 g Krievijas siera
100 g cietā siera (Parmas, Monterigo)
Provansas garšvielu maisījums
sāls, pipari

Provansas garšvielu maisījums

Provansas garšvielu maisījumā apvienotas vairākas šim Francijas reģionam raksturīgās garšu zālītes. Pagājušā gadsimta 70. gados garšaugu maisījumu ar nosaukumu Herbs de Provence sāka tirgot vai visā pasaulē, taču nav garantijas, ka garšvielas tiešām nāk no Dienvideiropas.

Provansas garšvielu maisījuma sastāvdaļas nav strikti noteiktas, parasti tajā ir baziliks, timiāns, salvija, rozmarīns, kā arī citi garšaugi.

Rīgā to var iegādāties specializētajos garšvielu veikalos, reizēm arī lielveikalos.

Konkrētajā maisījumā, kas izmantots kabaču lazanjā, ir sīki samalts baziliks, kumins, majorāns, maurloki, rozmarīns, salvija, sinepju sēklas, sarkanā paprika, burkāni, sīpoli, pētersīļi, ķimenes. Ja pieejami kaut vai daži no šiem garšaugiem, šādu maisījumu var pagatavot pats.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.05.2024.

Kad pavārei piesolīja roku un sirdi, viņai galvā uzreiz ienāca pāris recepšu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko