Sastāvdaļas: 400 g pupiņu, 100 g kūpināta speķa, 750 ml gaļas buljona, 1 tējk. saldā paprikas pulvera, 1 sīpols, 2 daivas ķiploka, 3 burkāni, 2 ēd. k. olīveļļas, 400 g konservētu tomātu, naža gals Kajennas piparu, 2 lauru lapas, puslaima sula, sāls, pipari.
1. Pupiņas pa nakti izmērcē, tad sālsūdenī izvāra.
2. Katlā sakarsē eļļu un tajā apcep kūpināta speķa gabaliņus. Pieliek sakapātu sīpolu un ķiplokus, sagrieztus burkānus un pasautē.
3. Iemaisa tomātus, garšvielas un visu sautē 15 min.
4. Pievieno pupiņas, pielej buljonu un lēni vāra vēl 15 min. Tad pēc garšas pieliek laima sulu un pasniedz.

